Eugenia Şerban – Mamă şi doctoriţă de mame

Apropo.ro / 06.10.2008, 00:00
Eugenia Şerban - Mamă şi doctoriţă de mame
Din 19 octombrie, Acasă TV lansează un nou serial, “Doctori de mame”, centrat pe viaţa medicilor de la cabinetul “Ma­terna” şi din secţia de gineco­logie a unui spital din Bucureşti. Eugenia Şerban o întruchipează pe doctoriţa Ana Dogaru, profesionistă dedicată pacientelor şi aflată în con­flict permanent cu fiica ei adolescentă.

Actriţa Eugenia Şerban nu a fă­cut parte din cate­go­ria celor care în copilărie voiau să devină doctoriţe. Acum însă, se pregăteşte pen­tru un per­so­naj de forţă în noul se­rial de la Acasă TV. ”O să vedeţi o fe­meie mult mai puternică decît Re­nata din şi care nu-şi arată atît de tare partea sensi­bi­lă. Şi sigur o să observaţi o schim­bare de look”, îşi începe Eu­genia Şer­ban povestirea.

În noua produc­ţie, per­so­najul ei se va afla într-un con­flict major cu fiica adoles­centă. “Eu, în realitate, am un băiat cam de aceeaşi vîrstă cu cea a fiicei mele din film, Cristina. E o relaţie care întîmpină suficiente dificultăţi şi spun din ex­pe­rien­ţă, pentru că şi eu sînt o mamă singură care se lup­tă să crească un copil. Iar Cristina, personajul in­ter­pretat de Victoria Răileanu, este cu adevărat un copil di­ficil. Dar îmi iubesc fiica aşa cum orice mamă ar fa­ce-o”, spune actriţa.

Cum e dragostea cu un coleg?

Personajul ei, Ana Dogaru, va încerca şi o relaţie cu şe­ful secţiei de ginecologie din spital, Ştefan Dinu (in­ter­pretat de Constantin Cotimanis), un bărbat trecut printr-un divorţ dificil şi care, în ciuda sentimentelor, nu este dispus să oficializeze această legătură. “Dau şanse relaţiei dintre cele două personaje, pentru că amîndoi sînt oameni trecuţi prin viaţă, puternici, dedi­caţi profesiei lor. Ana ştie exact ce vrea de la această relaţie, este o femeie cu capul pe umeri. Ştefan însă nu e chiar bărbatul perfect. Iar situaţia se complică din cauza copiilor din viaţa fiecăruia dintre ei”, îşi prezintă Eugenia personajul.

Însă în noul serial nu vom vedea doar dramele din viaţa personală sau profesională a unor medici ginecologi. Vom vedea situa­ţiile în care sînt puse femeile în viaţa de zi cu zi atunci cînd ajung la medic, dar şi criza sistemului medical românesc, cazuri aflate în situaţii-limită şi cazuri născute din indiferenţă şi neglijenţă umană.

Mamă şi fiu, actori la Acasă TV

În acest sezon, Eugenia vine pe pla­tourile din Buftea îm­preună cu fiul ei, Lorens. Acesta are 15 ani şi jumătate şi joacă în co­media romantică “Îngeraşii”, în ro­lul lui Liviu. “Şi nu face absenţe nici la şcoală, pentru că e un elev con­ş­tiincios din clasa a X-a”, îl apă­ră ma­ma lui.

Apropo, cum se vede Eu­genia ca mămică? “Cred că sînt o mamă de nota 10. Relaţia cu fiul meu e bazată pe prietenie, ne po­vestim tot, ne sfătuim. Devin însă mamă atunci cînd Lorens mă su­pără! Şi mai vorbim şi despre fete pentru că Lorens se află deja în pe­rioada adolescenţei. Sînt o ma­mă care-şi doreşte să ia parte la tot ce se întîmplă în viaţa fiului ei”.

Despre gătit, cu cea mai pură dragoste

În afară de actorie, Eugenia e pasionată de gătit şi de pescuit. Şi nu în ultimul rînd îi place să joace canastă cu prietenii. Cum îşi menţine silueta? ”Nu mă abţin de la produsele care îmi plac, dar am mare grijă la perioada zilei în care le mănînc. De obicei, dimineaţa consum fructe, la prînz îmi permit să mănînc absolut orice, iar după-amiaza, doar dacă îmi este foarte foame, o salată sau un fruct”.

Cînd era mică, a colecţionat timbre, mai tîrziu a făcut o pasiune pentru pantofi. ”Ajun­sesem să renunţ la foarte multe lucruri, chiar şi la haine, ca să îmi cumpăr cît mai multe perechi de pantofi”.