Eugenia Şerban – Schimbare de… culoare pentru ”Inimă de ţigan”

Apropo.ro / 19.11.2007, 00:00
Eugenia Şerban - Schimbare de... culoare pentru ”Inimă de ţigan”
Ne farmecă cu o senzaţională privire albastră în ”Inimă de ţigan”, în rolul unui medic, pentru care şi-a decolorat pentru prima dată părul. Dar Eugenia Şerban este în telenovelă şi mama a două fetiţe. Şi, pentru prima oară în viaţă, dă replica unor copii, după ce, la 18 ani, a jucat în multe spectacole de teatru destinate micuţilor.
În producţia de la Acasă TV, ”Inimă de ţigan”, e mama a două fetiţe, Miruna şi Crina, o plăcere pentru actriţa care în realitate e mama unui băiat, acum ajuns la vîrsta adolescenţei. ”Dacă joci cu un adult, nu trebuie să foloseşti nici un truc ca să iasă o scenă foarte bine. Copilul însă trebuie să te placă mai întîi în realitate. Dacă nu te place, ai pierdut partida din start”. Oricum, Eugenia nu a trebuit să facă multe să intre sub pielea celor două micuţe cărora le este mamă în film. ”Şi eu şi Alin Panc, soţul meu din telenovelă, aşteptam o sărbătoare sau o zi de naştere să le facem cadouri. Din fericire, fetiţele ne-au plăcut de la început şi nu am depus eforturi mari”, povesteşte ea. Dar rolul nu e ofertant pentru ea doar din această privinţă, ci şi pentru că dă replica unor cunoştinţe vechi: Florin Zamfirescu, alături de care a mai jucat în filme, Vlad Zamfirescu şi Alin Panc, care i-au fost colegi de facultate. ”Cu actorii din generaţia mea, alături de care joc în , ştiu exact ce trebuie să abordez ca lucrurile să meargă şnur”. În telenovelă, personajul ei plînge foarte des, aşa că am vrut să ştim cum face Eugenia ca lacrimile (care nu sînt false) să nu-i afecteze fizionomia. ”Sînt o actriţă cuminte, adică nu îmi distrug machiajul dacă plîng. În plus, sînt sensibilă şi pot să vărs lacrimi extrem de uşor. Oricum, îmi rog colegii care fac programul să nu mă pună să filmez zile la rînd scene care necesită lacrimi”, recunoaşte ea.
Mamă de adolescent
E mămică în ”Inimă de ţigan” dar şi în realitate trece alături de fiul ei de 15 ani prin necazurile mai mici sau mai mari ale adolescenţei. ”Anul acesta, mi se pare mai uşor decît anul trecut, cînd era şi mai rebel şi mai dădea şi testele naţionale. Îi spu­neam toată ziua să înveţe, el voia mai mult timp liber şi aşa nu ne înţele­geam deloc. Acum, ne-am mai calmat. Uneori, nu-mi vine să cred că e băiatul meu, că a crescut atît de repede”. Pe fiul ei l-a născut cînd era în facultate, aşa că Eugenia spune că au crescut împreună. ”Uneori, încerc să percep real trecerea timpu­lui, alteori mi-e greu pentru că nu simt că am 38 de ani”. Apropo de copilul ei din realitate, adoles­cenţa are şi un avantaj. ”Nu îmi mai dă telefon să mă controleze unde sînt şi nu mai am probleme dacă întîrzii acasă. Cînd avea 8 ani, m-am dus la o zi de naştere şi, în seara aceea, m-a sunat de 90 de ori să vin acasă”, îşi aminteşte ea.
Restaurant romănesc într-o clădire de sticlă
Actriţa nu a mai apărut recent în spectacole de teatru. Dar şi-a înde­plinit un vis vechi. În curînd, deschi­de un restaurant cu specific romă­nesc şi internaţional. ”O să avem şi lăutari, pentru că ei sînt sarea şi piperul
într-un restaurant. Spaţiul conţine multă sticlă, dar am îmbră­cat pereţii în lambriuri şi am pus duşumea”. Aşa şi-a văzut un vis din copilărie împlinit. Mai are unul: să ajungă în Australia şi să se întîl­nească pe autostradă cu o familie de canguri!
 
Schimbare de imagine
Pentru rolul din ”Inimă de ţigan”, Eugenia Şerban şi-a schimbat culoarea părului după 14 ani. ”Toată viaţa mea am fost brunetă. În şatră însă, toate actriţele au părul negru şi era totul prea întunecat”, glumeşte ea. ”M-am lăsat greu convinsă să îmi decolorez părul. Pînă la urmă, m-a luat cineva din echipă de mînă şi m-a dus la coafor. Deşi m-am obişnuit greu cu această schimbare, toată lumea îmi spune că arăt mai tînără”. Aşa credem şi noi.