Euro a mai scazut preturile

Apropo.ro / 04.01.2002, 15:19
Euro a mai scazut preturile
Prețurile bunurilor de consum din zona euro au înregistrat luna trecuta, în raport cu decembrie 2000, o creștere estimata la 2%, dupa 2,1% în noiembrie, a anunțat Eurostat, citat de Reuters. Oficiul de statistica al Uniunii Europene a mai indicat ca rata șomajului din


Prețurile bunurilor de consum din zona euro au înregistrat luna trecuta, în raport cu decembrie 2000, o creștere estimata la 2%, dupa 2,1% în noiembrie, a anunțat Eurostat, citat de Reuters.

Oficiul de statistica al Uniunii Europene a mai indicat ca rata șomajului din zona euro a ramas neschimbata în noiembrie, fața de octombrie, la 8,5%.

Estimarea referitoare la creșterea prețurilor, care corespunde așteptarilor analiștilor, confirma încetinirea inflației din cele 12 state ale zonei euro și ar trebui sa calmeze temerile referitoare la eventuala creștere a prețurilor dupa introducerea bancnotelor și monedelor euro, de la 1 ianuarie.

Banca Centrala Europeana, care are ca obiectiv o inflație de 2%, a indicat ca se așteapta la o scadere a prețurilor sub acest nivel în prima parte a anului.

Sursa: Mediafax

Tags: