Euro Dog Show 2012: Cei mai scumpi câini din lume au venit în România (Poze)

De: Gabriela Voicu / 08.10.2012, 10:30
Exemplare din rase canine rare și valoroase s-au strâns la Romexpo, în acest weekend, la Euro Dog Show 2012.

Euro Dog Show 2012 s-a desfășurat de vineri până duminică în București, la eveniment participând câini din diverse rase pretențioase, însoțiți de stăpânii lor. Vorbim despre patrupede a căror îngrijire cere multă dăruire, timp, dar și un buget considerabil.

Câinii au participat la expoziții, concursuri și probe de frumusețe canină. Printre rasele care au fost prezente la ediția de anul acesta a evenimentului se numără Australian Kelpie, American Akita, Afghan Hound, Australian Cattle Dog, Basenji, Basset Hound, Biewer, Bolognese, Border Terrier și Braco Italiano.

Euro Dog Show 2012

Patrupedele sosite la București alături de stăpânii lor provin din 52 de țări, potrivit eurodogshow2012.ro – Norvegia, Egipt, Canada, China, Irlanda, Moldova, Marea Britanie, Cipru, Germania, Slovacia, Franța, Estonia, Olanda, Polonia, Suedia și Belarus.

Valorea unui astfel de câine poate depăși 50.000 de euro, dar stăpânii au spus clar că nu sunt de vânzare. De exemplu, o femelă Dogo Canario, pe nume Pyrania, și-a dublat valoarea după ce s-a clasat pe locul 2 în Europa, la un concurs de frumusețe. Stăpânul ar putea primi pe ea 10.000 de euro.