Europa de Est paralizata de ger! Frigul a facut aproape 50 de victime

Apropo.ro / 31.01.2012, 09:47
Europa de Est paralizata de ger! Frigul a facut aproape 50 de victime
Un val de frig care afecteaza de cateva zile Europa de Est a provocat moartea a aproape 50 de persoane, au anuntat luni autoritatile din aceste tari, unde temperaturile scazute se vor mentine si in zilele urmatoare.

Europa de Est a fost asediata de temperaturi extrem de scazute. Termometrele arata cu mult sub 0 grade Celsius, iar gerul napraznic a provocat moartea a aproape 50 de persoane.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de ger pentru cea mai mare parte a Romaniei, valabila in intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, temperaturile minime ajungand la -27°C, si Cod galben pentru acelasi interval, valabila pentru Crisana si Banat, unde, noaptea, temperatura va cobori sub -10°C!

In Polonia, unde au fost pana la minus 27 de grade Celsius in sud-estul tarii, zece persoane au murit din cauza frigului la acest sfarsit de saptamana, a anuntat luni politia poloneza.

In total, in aceasta tara au murit 46 de persoane din cauza frigului .

In Bulgaria frigul siberian s-a abatut asupra tarii luni, temperaturile scazand pana la minus 24 de grade Celsius. In absenta unui bilant oficial, presa mentiona luni cinci morti in total din cauza viscolului de saptamana trecuta. Majoritatea victimelor sunt persoane in varsta, care s-au pierdut pe o strada din apropierea satului lor.

Temperaturile cele mai scazute au fost inregistrate luni la Cirpan (sud), de minus 24 de grade Celsius.

Daca vreti sa aflati mai multe despre vremea pe 15 zile, intrati pe Vremea.Apropo.ropentru a afla informatii exacte, atat din Romania, cat si din cele mai importante 20 de orase ale Europei.

Citeste mai multe detalii despre gerul ce a pus stapanire pe Europa de Est, pe Mediafax