Europa ia masuri impotriva imigratiei ilegale

Apropo.ro / 23.05.2008, 17:00
Europa ia masuri impotriva imigratiei ilegale
Ieri s-a aprobat un proiect de lege care stabileste reguli comune pentru expulzarea si interzicerea accesului imigrantilor ilegali pe teritoriile statelor membre UE.

Ambasadorii statelor membre UE au aprobat ieri un proiect de lege care stabileste reguli comune pentru expulzarea si interzicerea accesului imigrantilor ilegali pe teritoriile lor, a anuntat presedintia slovena a forului comunitar, citata de AFP.

Proiectul de lege, care va fi supus la vot in luna iunie de Parlamentul European, constrange autoritatile nationale sa aleaga intre legalizarea sederii imigrantilor ilegali si expulzarea lor.

Conform textului, parasirea tarii de catre un imigrant ilegal, numita „indepartare“, va trebui sa se faca pe baza voluntara. In caz de impotrivire, acesta va putea fi obligat sa plece si ii va fi interzis accesul pe teritoriul UE pe o perioada de cinci ani. Copiii sunt de asemenea vizati de aceasta masura.

„Aceasta directiva (de lege europeana) raspunde nevoilor de a avea reguli comune pentru expulzare, cu transformarea Europei intr-o zona fara frontiere interne, dotata cu o politica de imigratie comuna“, a precizat ieri Consiliul UE intr-un comunicat.