EUROPAfest 2013 la București: 9 și 25 mai

Apropo.ro / 10.04.2013, 13:00
EUROPAfest sărbătorește 20 de ani de muzică, între 9 și 25 mai, în Capitală, prin concerte live de jazz, blues și pop, workshop-uri și concursul Jeunesses International Music.

Am creat EUROPAfest cu pasiune și credința că putem reuși. Încă de acum 20 de ani, am realizat performanță. Am gândit tot ceea ce am făcut ca și cum ne-am fi aflat pe oricare dintre marile scene ale lumii. Chiar dacă a fost greu, într-o societate în continuă schimbare, era singurul lucru pe care îl puteam face. Rezultatele n-au întârziat să apară, EUROPAfest devenind unul dintre cele mai apreciate festivaluri, atât în țară, cât și pe plan european. Un lucru este cert, EUROPAfest a creat o imagine pozitivă României„, a declarat directorul festivalului, Luigi Gageos.

Sub sloganul „It’s all about live quality music!”, festivalul reunește patru genuri muzicale – jazz, blues, pop și muzică clasică.

EuropaFest

În 2013, la cea de-a 20-a ediție, EUROPAfest a pregătit fanilor multe surprize, fiind așteptați peste 300 de invitați din 52 de țări și patru continente.

Festivalul va da startul maratonului de evenimente marca EUROPAfest pe data de 9 mai, cu Opening Concert – Ziua Europei, organizat în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, și se va încheia pe mai, cu gala EUROPAfest, la care vor evolua cei mai buni artiști. Cele două concerte se vor desfășura la Teatrul Odeon.

Agenda EUROPAfest mai include o serie de evenimente atractive, în care muzica live este singura care contează. Fideli muzicii adevărate, organizatorii pun accentul pe calitate și mai puțin pe comercial, lăsând ca sunetele de pian, contrabas, chitară, vioară și prezența artiștilor să fie cele care captivează audiența. Oferta este bogată, seri de concerte care se îmbină într-un mod armonios cu jam sessions, caffe festival, workshop-uri și master-classes.

EuropaFest

Al doilea concurs desfășurat sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition, competiție binecunoscută în domeniul muzicii clasice, atât în țară, cât și la nivel internațional. Evenimentul oferă artiștilor vizibilitate și suport într-un moment în care a alege muzica clasică reprezintă o provocare. În 2013, concursul a înregistrat 144 de pianiști din 41 de țări. Aceștia vor evolua în fața unui juriu internațional.

Între 20 și 24 mai vor avea loc ateliere de jazz, pian, dar și workshop-ul „Repetiție generală”, condus de Margareta Pâslaru.

Din anul 2005, EUROPAfest se desfășoară sub înaltul patronaj al principesei Margareta și al principelui Radu.