Europencele fac turism romantic în Kenya

De: Carmen Ulian / 03.11.2014, 13:00
Europencele fac turism romantic în Kenya
Multe europence, trecute bine de prima tinerețe, s-au obișnuit să facă turism romantic în Kenya. Bărbații de acolo acceptă să le satisfacă toate capriciile pentru a-și rotunji veniturile.

Mombasa este una dintre plajele frumoase ale Kenyei. Nu te lăsa surprins dacă vei da peste cupluri mixte ce par a retrăi prima mare iubire. Este vorba doar de un turism romantic, întâlniri între femei din europa și bărbații locului. Nu sunt deranjați de nimeni și nimic. Ele sunt dispuse să plătescă oricât pentru ca un localnic să le satisfacă mofturile, de orice natură ar fi ele.

Ele primesc atenție, iar ei bani, mese gratuite, cadouri și alte beneficii importante pentru ei. Cei care lucrează în hotelurile din Mombasa știu povestea. Uneori fac recomandări.

Femeilor de aici nu le arde de dragostea adolescentină, ci de trăirea unor emoții poate demult uitate. Nu se feresc să schimbe partenerii de câte ori doresc, ei oricum nu se supără.

Turismul romantic din zonă există încă din 1997. Cele care se simt singure vin aici, pe plajă, pentru aventură. Ei vin din sărăcie. Nici măcar kilogramele în plus nu mai sunt o barieră. Majoritatea turistelor sunt din Germania, Elveția, estul Europei, Turcia. De obicei sunt în vârstă, bogate și grăsuțe.

La rândul lor, kenyenii văd în aceste femei o speranță de viitor, de evadare din țară și din mizerie.

Una dintre turiste spune că lucrează în industria hotelieră, în Europa, și merge în Kenya în fiecare an pentru evadare din cotidian. Soțul ei a murit de cancer în urmă cu 20 de ani și nu-și mai dorește un tată pentru copii ei, ci companie atunci când simte nevoia. Tot ea a descoperit că nu se face turism romantic doar în Kenya, ci și în Caraibe și alte locuri exotice.