Europenii vor etichete eficiente

Apropo.ro / 13.06.2008, 10:42
Europenii vor etichete eficiente
80 la suta dintre consumatorii europeni au declarat ca nu inteleg sistemul actual de etichetare a produselor alimentare si vor inlocuirea lui cu unul mai eficient.

Conform unui studiu al Biroului Organizatiilor de Consumatori Europeni (BEUC), 80 la suta dintre consumatorii europeni au declarat ca nu inteleg sistemul actual de etichetare a produselor alimentare si vor inlocuirea lui cu unul mai eficient.

Reprezentanti ai Comisiei Europene, organizatiilor de consumatori, producatori si medici au incercat sa ajunga la o intelegere privind maniera cea mai eficienta de etichetare a produselor alimentare, astfel incat sa vina in ajutorul celor care vor sa aiba o dieta echilibrata si sanatoasa si sa cunoasca aportul zilnic de diferiti nutrienti.

Foarte populara s-a dovedit metoda adoptata deja de Marea Britanie, care a elaborat o prezentare tip „semafor“. Aceasta prevede ca ingredientele si produsele nesanatoase sa fie prezentate cu/pe fond rosu, cele normale cu galben si cele mai sanatoase cu verde. „Codul culorilor este foarte relevant si eficient. In doar 3 luni de la implementare s-a observat o crestere cu 10 procente la vanzarea produselor verzi si o scadere cu 12 procente la cele rosii. In plus, aceasta maniera de etichetare s-a dovedit a fi un stimulent si pentru producatori, de a face alimente mai sanatoase“.

Citeste mai mult despre problema etichetarii produselor alimentare, in Gandul