Europenilor nu le plac politicienii nostri

De: Manuela Stoicescu / 02.02.2008, 12:38
Europenilor nu le plac politicienii nostri
Calitatile oamenilor din Romania sunt recunoscute cu franchete de oficialii europeni: acestia ne cred ambitiosi, muncitori si ospitalieri.

Veseli, inteligenti, entuziasti, cu suflet bun, dornici sa ajute, demni de incredere, sensibili, romanii de rand au parte de simpatia si increderea oficialilor europeni care sustin insa ca atat anii de comunism, cat si politicienii conflictuali impiedica o evolutie pe masura acestor calitati.

Graham Watson a declarat la un moment dat chiar ca a fost onorat sa viziteze Romania si ca s-a simtit minunat. Din pacate insa frumusetea si bogatia geografica nu salveaza mentalitatea romanilor care nu reusesc sa recupereze timpul pierdut.

Calitatile oamenilor din Romania sunt recunoscute cu franchete de oficialii europeni: acestia ne cred ambitiosi, muncitori si ospitalieri si se citeste chiar un respect in atitudinea lor fata de noi prin parerea lor conform careia "romanii muncesc mai mult".

Hannes Swoboda recunoaste ca nu prea se pricepe la nume, dar stie despre contributia romanilor in literatura, in timp ce Francisco Millan Mon ii mentioneaza la categoria nume reprezentative pe Eugen Ionescu, Constantin Brancusi, George Enescu si Constantin Brancoveanu. Mai mult, acesta crede despre romani ca sunt mai europeni decat altii si ca uneori romanii sunt nevoiti sa-si castige aceasta "reputatie" fata de alti membri ai Uniunii.

In ceea ce priveste politicienii romani, respectul si admiratia nu merge atat de departe. Graham Watson crede ca oamenii politici de pe scena romaneasca ar trebui sa aiba mult mai mult respect unul fata de celalalt.

Citeste declaratiile complete ale oficialelor europeni pe Mediafax.ro