Eurovision 2012, a doua semifinală: Află care sunt țările calificate

Apropo.ro / 25.05.2012, 09:35
Eurovision 2012, a doua semifinală: Află care sunt țările calificate
Joi, 24 mai 2012, a avut loc cea de-a doua semifinală din cadrul concursului Eurovision 2012. Află care sunt cele 10 țări care merg în finala de sâmbătă.

Joi, 24 mai 2012, a avut loc cea de-a doua semifinală din cadrul concursului de muzică Eurovision 2012, ce se desfășoară zilele acestea la Baku, Azerbaidjan.

Cele 10 țări care merg mai departe, în finala de sâmbătă sunt: Lituania, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Ucraina, Suedia, Macedonia, Norvegia, Estonia, Malta și Turcia.

România a participat la semifinale marți, cu trupa Mandinga care s-a calificat în finala Eurovision 2012, în ciuda unor probleme tehnice.

Mandinga va intra în finala Eurovision Song Contest 2012 cu numărul 14. Ordinea de intrare în concurs a fost decisă printr-o tragere la sorți organizată în conferința de presă care a urmat semifinalei de marți, iar același lucru se va întâmpla și cu țările calificate joi seară.

Pastora Soler, Spania

Spania „sfătuită” să nu câștige finala Eurovision 2012

În afară de România, în semifinala de marți s-au mai calificat Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia, Irlanda.

Țările calificate direct în finală sunt, în afară de Azerbaidjan – țara gazdă -, Spania, Marea Britanie, Franța, Italia și Germania.

Finala concursului Eurovision va avea loc sâmbătă, de la ora 22.00 (ora României).

Un „anunț” neașteptat în cadrul concursului vine din partea Spaniei. Reprezentanta țării – Pastora Soler a declarat că televiziunea publică spaniolă a sfătuit-o „să nu câștige” finala de sâmbătă seară, pentru că țara ei, sever afectată de criză, va trebui să organizeze în acest caz ediția viitoare a concursului, iar acest fapt „costă mulți bani”.

Citește mai multe detalii despre cea de-a doua semifinală a Eurovision 2012, pe Mediafax.ro