Eurovision 2012: Selecția națională va fi pe 10 martie

Apropo.ro / 07.02.2012, 11:02
Eurovision 2012: Selecția națională va fi pe 10 martie
TVR a anunțat înscrierile pentru Eurovision 2012, anunțând că selecția națională va avea loc pe 10 martie și propunând o listă cu artiștii pe care îi recomandă pentru participarea la concurs.

TVR a dat startul înscrierilor pentru Eurovision 2012, anunțând că selecția națională va avea loc pe 10 martie. Lista cu artiștii propuși de TVR pentru participarea la concurs este publicată pe site-ul www.tvr.ro/eurovision și cuprinde, în prezent, 84 de nume de artiști, fiind în continuare deschisă. Lista publicată acum de TVR este rezultatul completării unei liste folosite și anul trecut de organizatorii Eurovision.

În perioada 6 – 23 februarie, autorii de creații muzicale originale (versuri și muzică) sunt invitați să înscrie melodiile conform regulamentului publicat pe www.tvr.ro/eurovision.

Piesa câștigătoare va participa în prima semifinală Eurovision pe 22 mai la Baku, Azerbaidjan. Finala internațională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai, tot în capitala Azerbaidjanului, Baku.

Hotel FM (Eurovision 2011)

Autorii care doresc să reprezinte România la Eurovision 2012 pot trimite pe adresa TVR sau pot depune la Registratura TVR un plic închis cu următoarele documente: un CD, MD sau DAT conținând varianta finală a piesei și o versiune negativ, fără vocea solistului, pentru karaoke. Plicul trebuie să conțină următoarele informații legate de piesă: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele producătorului (publisher-ului), dacă există.

Melodia nu trebuie să fi fost lansată comercial și/sau interpretată public (integral sau parțial) înainte de 1 septembrie 2011. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Ermil Pangrati) se poate face între orele 8.00 – 20.00, iar expedierea prin poștă trebuie realizată până la data de 23 februarie (data poștei).

Piesele înscrise în concurs nu trebuie să depășească trei minute, iar vârsta minimă a interpreților nu poate fi mai mică de 16 ani împliniți la data finalei internaționale. Informații suplimentare pot fi găsite pe www.tvr.ro/eurovision, secțiunea Regulament.

Finala Eurovision 2011 a fost castigata de Ell & Nikki, din Azerbaidjan

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 56 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Trupa Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision 2011, s-a clasat pe poziția 16-17, la egalitate cu Rusia, în concursul a cărui finală a avut loc la Düsseldorf Arena din Germania.

Citește mai multe despre „EUROVISION 2012: Selecția națională va fi pe 10 martie”, pe Mediafax.ro