Eurovision 2013: Cezar Ouatu s-a calificat în finala concursului

Apropo.ro / 17.05.2013, 11:00
Eurovision 2013: Cezar Ouatu s-a calificat în finala concursului
Reprezentantul României la Eurovision 2013, Cezar Ouatu, s-a calificat în finala concursului ce va avea loc sâmbătă la Malmo Arena din Suedia.

România a obținut un loc în FINALA EUROVISION 2013, care va avea loc sâmbătă, pe scena Malmo Arena (Suedia), după ce reprezentantul nostru Cezar Ouatu a trecut, joi seară, de cea de-a doua semifinală. Cezar a concurat în cea de-a doua semifinală a Eurovision Song Contest 2013 cu piesa „It’s My Life” (muzică și versuri Cristian Faur).

Cezar s-a calificat, joi seară, în finala Eurovision 2013. Reprezentantul României a concurat alături de alte 16 țări, cu piesa „It’s my life”.

Cele zece țări calificate în finala Eurovision de sâmbătă, în urma celei de-a doua semifinale de joi seara, sunt: Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, România, Norvegia, Islanda, Armenia, Finlanda, Malta și Grecia.

Țările finaliste au fost anunțate într-o ordine aleatoare.

În finala Eurovision 2013 de sâmbătă mai participă țările calificate în prima semifinală – Moldova, Lituania, Irlanda, Estonia, Belarus, Danemarca, Rusia, Belgia, Ucraina și Olanda, alături de cele cinci țări calificate din oficiu: Franța, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie și Suedia, câștigătoarea de anul trecut.

 


 

Cezar a câștigat finala Eurovision România 2013, după ce a obținut cele mai multe puncte în urma cumulării votului publicului și al juriului, în show-ul transmis de TVR în martie.

Cântăreț de operă, Cezar a mărturisit totul a pornit cu o propunere venită pe Facebook de la compozitorul Cristian Faur. A ascultat piesa și s-a hotărât într-o oră să participe la Eurovision.

Am fost șocat si plăcut surprins să am așa o popularitate într-o perioadă atât scurtă. Reacția publicului a fost extraordinară. Am ieșit pe primul loc datorită publicului. Publicul a făcut diferența„, a spus Cezar la TVR, după ce a câștigat finala Eurovision România 2013.

Cezar a cântat joi, 16 mai, pe scena de la Malmo Arena din Suedia, în fața a peste 10.000 de spectatori, dar și a peste 100.000.000 de telespectatori din 44 de țări, care au urmărit live evenimentul.

Cezar s-a născut într-o familie de muzicieni din Ploiești și a studiat pianul de la 6 ani. La 20 de ani s-a înscris la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, una dintre cele mai importante școli de muzică din lume. A absolvit cu notă maximă.

De vocea lui Cezar a fost uimită și Bonnie Tyler, celebra interpretă galeză care anul acesta este reprezentanta Marii Britanii la Eurovision. Cântăreața a declarat pentru TVR că îl va vota pe Cezar.

Nadia Comăneci, Angela Gheorghiu și Anastasia Soare, trei doamne cu realizări de care a auzit o lume întreagă, cred în vocea și forța lui Cezar. Mesajul lor circulă pe rețelele de socializare.

Eurovision este unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume.

La concurs participă țările membre ale European Broadcasting Union (EBU), organizație care a venit cu ideea organizării în 1955, iar prima ediție s-a desfășurat în Elveția, un an mai târziu.

La Eurovision 2012, la Baku, în Azerbaidjan, România a fost reprezentată de trupa Mandinga cu piesa „Zaleilah”, ocupând locul 12.

Este a cincea oară când Suedia găzduiește Eurovision Song Contest și a doua oară pentru Malmo, după ediția din 1992.