Eurovision 2013: Danemarca a câștigat finala de la Malmo

Apropo.ro / 19.05.2013, 11:16
Eurovision 2013: Danemarca a câștigat finala de la Malmo
*Finala EUROVISION 2013 a fost câștigată de DANEMARCA, reprezentată de EMMELIE DE FOREST, cu piesa "ONLY TEARDROPS".

Ediția din 2014 a concursului Eurovision se va desfășura în Danemarca.

Reprezentantul României, Cezar, care a participat la Eurovision cu piesa „It’s My Life” (muzică și versuri Cristian Faur), a obținut un total de 65 de puncte, clasându-se pe locul al 13-lea. Cezar nu a obținut de la nicio țară punctajul maxim de 12 puncte, în timp ce câte 10 puncte au fost acordate reprezentantului României de către Republica Moldova și Grecia.

La rândul său, România a acordat 12 puncte reprezentanților Republicii Moldova, 10 puncte celor din Azerbaidjan și 8 puncte reprezentanților Norvegiei.

Aliona Moon, reprezentanta Republicii Moldova la ediția din acest an a Eurovision, care a concurat cu o piesă în limba română – „O mie” – , s-a clasat pe locul al 11-lea, obținând 71 de puncte.

Ordinea completă a intrării în concurs a celor 26 de țări participante în finala Eurovision 2013 a fost următoarea: Franța, Lituania, Moldova, Finlanda, Spania, Belgia, Estonia, Belarus, Malta, Rusia, Germania, Armenia, Olanda, România, Marea Britanie, Suedia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Azerbaidjan, Grecia, Ucraina, Italia, Norvegia, Georgia și Irlanda.

DANEMARCA A CÂȘTIGAT FINALA EUROVISION 2013

„Atmosfera din sală a fost de nedescris, 11.000 de oameni au cântat alături de mine! Aștept notele, dar sunt deja un câștigător, pentru că sunt român și am reprezentat România la cel mai înalt nivel”, a declarat Cezar, pentru MEDIAFAX, după ce a ieșit de pe scena finalei Eurovision.