Eurovision 2014: România participă în partea a doua a semifinalei 2

Apropo.ro / 21.01.2014, 13:00
Eurovision 2014: România participă în partea a doua a semifinalei 2
România va participa în partea a doua a celei de-a doua semifinale la Eurovision Song Contest 2014, care se va desfășura la Copenhaga.

Potrivit Societății Române de Televiziune (SRTv) a avut loc tragerea la sorți pentru împărțirea țărilor participante în cele două semifinale ale competiției. Piesa care va reprezenta România la Eurovision 2014 va fi ascultată în partea a doua a celei de-a doua semifinale a concursului, la fel ca și anul trecut.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Împărțirea țărilor participante pe semifinale este următoarea: Semifinala 1 – prima parte: Suedia, Albania, Islanda, Rusia, Letonia, Azerbaidjan, Armenia și Estonia; Semifinala 1 – partea a doua: Belgia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, San Marino, Portugalia, Ucraina și Olanda; Semifinala 2 – prima parte: Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta; Semifinala 2 – partea a doua: Macedonia, Finlanda, Irlanda, România, Slovenia, Belarus, Grecia și Elveția.

Dintre țările calificate direct în finală (țara gazdă – Danemarca, respectiv Italia, Franța, Spania, Germania, Marea Britanie), în prima semifinală vor vota Spania, Franța și Danemarca, iar în cea de-a doua semifinală, Germania, Italia și Marea Britanie.

În ceea ce privește selecția națională din România, cei care doresc să participe la Eurovision în acest an pot să se înscrie până pe 14 februarie. Etapa de înscrieri a început din 15 ianuarie.

Detalii despre concurs și Regulamentul oficial al competiției pot fi găsite pe eurovision.tvr.ro.