Eurovision 2015: Austria va găzdui finala de pe 23 mai

De: Carmen Ulian / 25.07.2014, 10:51
Eurovision 2015: Austria va găzdui finala de pe 23 mai
Finala ediției 2015 a Eurovision Song Contest se va desfășura pe 23 mai, în Austria.

Prima semifinală a Eurovision 2015 va avea loc marți, 19 mai, cea de-a doua semifinală se va desfășura joi, 21 mai, iar marea finală este programată pentru sâmbătă, 23 mai, potrivit unei decizii luate de organizatorii evenimentului, European Broadcasting Union (EBU) și ORF, radiodifuzorul public austriac, informează eurovision.tv.

Organizatorii evenimentului nu au stabilit încă orașul austriac în care se va desfășura Eurovision 2015. Pentru a fi gazdă a acestei competiții se luptă orașele Viena, Graz și Innsbruck, potrivit unui anunț recent al ORF.

Eurovision Song Contest 2015 se va desfășurat în Austria după ce ediția de anul acesta a concursului a fost câștigată de Conchita Wurst, cu piesa „Rise like a Phoenix”.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion și Johnny Logan.