EUROVISION 2015: Concursul va avea loc la Viena pe 23 mai

De: Cătălina Matei / 08.08.2014, 10:27
EUROVISION 2015: Concursul va avea loc la Viena pe 23 mai
Capitala Austriei a fost aleasă de televiziunea publică ORF pentru a găzdui ediţia de anul viitor a concursului Eurovision, care va avea loc la Wiener Stadthalle pe 23 mai 2015.

Anunţul a fost făcut, miercuri, de către directorul ORF, într-un comunicat, informează Mediafax. Viena a concurat pentru a deveni gazda evenimentului cu oraşele Graz şi Innsbruck.

„Viena se află în centrul Europei, a găzduit numeroase evenimente mari şi deţine în mod natural, în calitate de capitală, vocaţia de a organiza concursul Eurovision pentru întreaga ţară”, a declarat directorul ORF, Alexander Wrabetz.

Datorită Conchitei Wurst, travestitul cu barbă care a făcut senzaţie câştigând concursul Eurovision din acest an cu piesa „Rise like a Phoenix”, Austria a obţinut dreptul de a organiza evenimentul de anul următor.

Foto: AFP / Mediafax

Finala celei de-a 60-a ediţii a concursului Eurovision va avea loc sâmbătă, 23 mai, în timp ce semifinalele vor avea loc marţi, 19 mai, respectiv joi, 21 mai, a precizat ORF.

Wiener Stadthalle, inaugurată în 1958, este una dintre principalele săli de concerte din Viena şi poate să primească până la 16.000 de spectatori.

În acest an, România a fost reprezentată la Eurovision de Paula Seling şi Ovi, care s-au situat, cu piesa „Miracle”, pe locul al 12-lea în finala care a avut loc în luna mai, la Copenhaga, Danemarca.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.