Eurovision 2015 – lista finaliștilor selecției naționale

De: Carmen Ulian / 23.02.2015, 13:00
Eurovision 2015 - lista finaliștilor selecției naționale
Juriul a ales cele 12 piese calificate în finala Selecției Naționale Eurovision 2015. Pe 8 martie publicul și juriul decid cine merge la Viena.

Piesele au fost ascultate de mai multe ori, chiar și de 10 ori, de către membrii juriului, care și-au dorit să facă cele mai bune alegeri pentru Selecția Națională. În final, cu toții au fost de acord că oricare dintre cele 12 compoziții ar putea reprezenta România cu succes în faza internațională a concursului de la Viena”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecției.

În finala Selecției Naționale, cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizării publicului larg, dar și votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Selecția Națională se va desfășura la Sala Polivalentă din Craiova și va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe www.tvrplus.ro.

Lista celor 12 finaliști ai selecției naționale

A million stars – Luminița Anghel

Chica latina – Aurelian Temișan feat. Alexa

De la capăt – Voltaj

Dragoste în lanțuri – Băieții

Love won”t run away – Blue Noise

My light – Rodica Aculova

Nowhere – Cristina Vasiu

Save us – Tudor Turcu

Secret place – Super Trooper

Still alive – Ovidiu Anton

Superman – Lara Lee

We were in love – CEJ

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 și 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.