EUROVISION 2015: Semnale luminoase cu tematică gay, la semafoarele din Viena, cu ocazia concursului de muzică

Apropo.ro / 12.05.2015, 09:00
EUROVISION 2015: Semnale luminoase cu tematică gay, la semafoarele din Viena, cu ocazia concursului de muzică
Semnale luminoase cu tematică gay vor fi emise de semafoarele din Viena cu ocazia Eurovision 2015, un concurs de interpretare muzicală extrem de popular pe plan european, care va fi găzduit în acest an de capitala Austriei, informează Reuters.

Câteva zeci de semafoare din centrul Vienei au fost programate pentru a emite semnale luminoase ce prezintă cupluri de bărbați și femei gay, alături de simboluri ale unor inimi – colorate în roșu pentru a interzice trecerea și în verde pentru a permite trecerea -, care înlocuiesc simbolurile luminoase obișnuite, neutre din punct de vedere al genului.

Campania lansată de autoritățile locale vizează prezentarea Vienei ca un oraș lipsit de idei preconcepute, dar și îmbunătățirea normelor de siguranță a traficului rutier, întrucât aceste simboluri neobișnuite atrag mai ușor atenția șoferilor și a pietonilor, a declarat o purtătoare de cuvânt a municipalității.

Primăria din Viena va analiza după concursul Eurovision 2015 datele pe care le va primi pentru a vedea dacă această campanie a contribuit într-adevăr la sporirea siguranței rutiere, a precizat aceeași sursă.

Citeste mai mult aici!