Eurovision 2015: Voltaj, Amna feat Glance și membrii trupei Rednex s-au înscris în concurs

De: Carmen Ulian / 10.02.2015, 13:00
Eurovision 2015: Voltaj, Amna feat Glance și membrii trupei Rednex s-au înscris în concurs
Eurovision România 2015 a atras aproape 100 de piese în cursa pentru un loc în finala din 8 martie, de la Craiova.

Vedete autohtone, dar și mulți compozitori străini – suedezi, norvegieni, germani, britanici, australieni – speră să reprezinte România la concursul de la Viena, din luna mai. 

Astăzi (9 februarie), dosarele de înscriere sunt verificate, pentru a fi validate, însă, față de edițiile anterioare, participanții ale căror dosare nu îndeplinesc toate condițiile impuse de Regulament mai au la dispoziție 24 de ore pentru a-și completa documentele.

Numărarea și verificarea plicurilor conținând melodiile trimise s-a desfășurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise și verificate în prezența unui notar autorizat. Perioada de înscrieri pentru etapa națională a concursului s-a încheiat duminică, 8 februarie, la ora 20.00, pentru înscrierile expediate în plicuri și la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail.

Cei care trec de verificarea dosarului intră la preselecție, ce se va desfășura de luni, 9 februarie, până miercuri, 11 februarie, când juriul de specialitate va putea anunța cele 12 piese pentru finala națională. Voltaj, Nicola, Ovidiu Lipan Țăndărică, Luminița Anghel, Ozana Barabancea, Trooper, Amna feat. Glance, trupa Băieții sau membrii fostei trupe Rednex se numără printre cei pe care i-am putea vedea pe scena concursului, dacă piesele lor vor trece de preselecția din 9, 10 și 11 februarie. În aceeași competiție intră și câteva compoziții semnate de Andrei Tudor, Mihai Alexandru.

Melodia câștigătoare va fi aleasă pe 8 martie, într-un spectacol televizat, cu public, desfășurat la Sala Polivalentă din Craiova.

Anul acesta, s-au înscris nume mari ale muzicii. Este fantastic! Îmi doresc foarte mult ca una dintre cele 12 piese care vor intra în finală să însemne ceva în istoria muzicii, măcar la noi în țară, fiindcă prea multe piese bune au dispărut. Sper să se schimbe felul în care europenii ne privesc, iar muzicienii pot contribui la asta. Muzica e mai mult decât un act artistic, este un mesager. Cred în valoarea fundamentală a muzicii, în rostul ei. Let’s speak românește în 2015!„, a spus Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision.

Pe site-ul oficial al competiției, eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informațiile despre concurs, dar și noutățile din țară și din străinătate pe subiectul Eurovision. Concursul cântecului european se va desfășura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 și 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.