Eurovision 2022: TVR a anunţat lista semifinaliştilor Selecţiei Naţionale

De: Nicoleta Lepădatu / 29.12.2021, 07:49
Eurovision 2022: TVR a anunţat lista semifinaliştilor Selecţiei Naţionale

TVR a anunţat lista semifinaliştilor Selecţiei Naţionale Eurovision Song Contest 2022, după închiderea sesiunii de contestaţii.

Lista semifinaliştilor Selecţiei Naţionale Eurovision Song Contest 2022 a fost completată cu încă o piesă, după analiza contestaţiilor depuse, conform unui comunicat remis Apropo. Conform regulamentului, artiştii au avut posibilitatea să depună contestaţii în termen de maximum 24 de ore de la finalul jurizării din etapa preselecţiei.

Organizatorii au primit patru contestaţii: E-an-na – „Malere”; Renate Grad – „Still alive”; SAVE – „Deep water”; Ioana Popescu – „Between two rains”.

Comisia de analiză a contestaţiilor este formată din Cristian Faur, preşedintele juriului Selecţiei Naţionale, Liana Elekeş şi Gabriel Scîrleţ, regizori muzicali cu o îndelungată experienţă la Eurovision.

La finalul analizei contestaţiilor, Comisia a decis ca piesa „Malere”, interpretată de E-an-na, să intre în semifinala concursului naţional. Celelalte trei contestaţii au fost respinse.

Totodată, Alex Parker & Erik Frank & Bastien au decis să retragă piesa „Best of me”, Erik Frank aflându-se în imposibilitatea de a se deplasa în România pentru concurs. În locul piesei „Best of me” va intra în concurs melodia „All this love”, interpretată de Alex Parker & Bastien. Piesa „All this love” întrunise, iniţial, punctajul de calificare în semifinale, însă nu fusese admisă întrucât, conform regulamentului, un artist nu poate intra în concurs cu două piese.

Semifinaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision 2022

Aldo Blaga – „Embers”
Alex Parker & Bastien – „All this love”
Alexa  – „Hoodies and cold nights”
Alina Amon – „Without you”
ANA – „Youngster”
Andra Oproiu – „Younique”
Andrea Stocchino – „Avere paura”
Andrei Petruş – „Take me”
ARIS – „Do Svidaniya”
Ayona – „Let me come to you”
Barbara – „Hypnotized”
Bogdan Dumitraş – „Sign”
Carmen Trandafir – „Măşti”
Cezar Ouatu – „For everyone”
Ciro De Luca – „Imperdonabile”
Cream, Minodora şi Diana Bucşă – „România mea”
Dan Helciug – „241”
Dora Gaitanovici – „Ana”
E-an-na – „Malere”
Eliza G – „The other half of me”
Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers – „Doina”
FABI – „That way”
Forţele de muncă – „Hai afară, frate!”
Gabriel Basco – „One night”
Giulia-Georgia – „Fiind your way”
Ivel – „Neverending”
Jessie – „Regret”
Kyrie Mendél – „Hurricane”
Letiţia Moisescu – „Mirunica”
Leyah – „I’ll be fine”
Mălina – „Prisoner”
Miryam – „Top of the rainbow”
MØISE – „Guilty”
Oana Tăbultoc – „Utopia”
Olivia Miheţ – „Fragile”
Othello – „You’re worthy”
Outflow – „Running in circles”
PETRA – „Ireligios”
Roberta-Maria Popa – „Indigo”
Romeo Zaharia – „Until the fight”
Seeya – „Save me”
Sophia – „Beautiful lies”
Stelian – „Remember”
VANU  – „Never give up”
Vizi  – „Sparrow”
WRS – „Llamame”

Semifinala Selecţiei Naţionale se încheie pe 12 februarie, cu un show transmis în direct de TVR.

Melodiile care au trecut de etapa preselecţiei vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul şi telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului.

În acest sens, echipa Eurovision România va organiza, în luna ianuarie, o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 46 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române şi online, pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul YouTube al TVR şi pe pagina de Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.

În premieră, fanii îşi vor putea vota favoriţii pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialişti va alege doar zece piese pentru marea finală.

Ultimul act al competiţiei va avea loc pe 5 martie, când vom afla şi numele reprezentantului ţării noastre în concursul internaţional Eurovision, care va avea loc în perioada 10 -14 mai 2022, la Torino, Italia.

Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere şi organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.

41 de ţări s-au înscris la ediţia cu numărul 66 a concursului internaţional: Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Compozitori și interpreți din 16 țări concurează în semifinala Eurovision România