Eurovision: Reprezentanta Spaniei, rugată să „nu câștige” concursul

De: Marian Andrei / 25.05.2012, 10:30
Eurovision: Reprezentanta Spaniei, rugată să
Pastora Soler, reprezentanta Spaniei la Eurovision, a declarat ieri că televiziunea publică spaniolă a sfătuit-o "să nu câștige" finala de sâmbătă seară, pentru că, în acest caz, Spania ar trebui să organizeze ediția viitoare a concursului, ceea ce "ar costa mulți bani".

„Mi-au spus: «te rugăm, nu câștiga finala!»”, a declarat Pastora Soler, pe un ton glumeț, într-un interviu acordat unui pos de radio, după care a arătat că subiectul îi preocupă destul de mult pe reprezentanții televiziunii publice spaniole TVE.

„Cred că nu este momentul, nici pentru Spania, nici pentru televiziunea spaniolă să câștigăm Eurovisionul, a spus artista.

„Chiar dacă vom câștiga, cred că va fi imposibil să organizăm următoarea ediție, pentru că acest lucru costă enorm de mulți bani”, a adăugat Soler, care își dorește să se claseze totuși „între primele cinci, pe locul al doilea, al treilea sau al patrulea”.

Spania, a patra economie din zona euro, a reintrat la începutul acestui an în recesiune și se confruntă cu cea mai înaltă rată a șomajului dintre țările industrializate (24,44%).