Eurovision România: Premiu de 5.000 de euro pentru fanii care își votează favoritul

De: Ana Obretin / 04.03.2022, 13:21
Eurovision România: Premiu de 5.000 de euro pentru fanii care își votează favoritul

Sâmbătă seară, la ultimul act al selecției naționale Eurovision, în direct și în exclusivitate la TVR, una dintre cele zece piese finaliste va câștiga biletul pentru scena de la Torino, iar unul dintre telespectatorii care își votează favoriții va câștiga marele premiu de 5.000 de euro.

Conform regulamentului de concurs, după ce va fi aflată piesa câştigătoare, prezentatorii vor anunţa numărul total al telespectatorilor care au votat. Ei îi vor solicita reprezentantului României la  Eurovision Song Contest 2022 să indice un număr între 1 şi numărul total al celor care au votat/trimis  SMS. Fiecărui număr îi corespunde un număr de telefon, acela de la care s-a trimis sms-ul prin care s-a votat, lista telespectatorilor fiind alcătuită computerizat, în ordinea primirii sms-urilor, potrivit unui comunicat remis Apropo de TVR.

Telefonul din dreptul numărului indicat de către reprezentantul Romaniei va fi apelat în direct. Pentru a câștiga premiul de 5.000 de euro, telespectatorul trebuie să răspundă la o întrebare despre finala care tocmai s-a încheiat. (mai multe detalii sunt disponibile în regulamentul campaniei „Eurovision te premiază”, disponibil pe siteul eurovision.tvr.ro).

Publicul, al șaselea jurat al finalei Eurovision România

În ultima fază a Selecției Naționale, câștigătorul va fi decis de juriul concursului – Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu – și de telespectatori (prin SMS), punctajul acordat de public având ponderea celui acordat de un jurat.

Cum se votează în finala selecției naționale

Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…10), prin SMS, la numărul 1200 (tarif: 1.19 euro – TVA inclus), număr valabil în toate reţelele de telefonie mobilă. De pe același număr de telefon se poate vota pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru fiecare melodie. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide la semnalul „STOP VOT!”.

Finaliștii Selecției Naționale vor defila pe scenă intrerpretând refrene ale pieselor câștigătoare la Eurovision Song Contest, reorchestrate de producătorul muzical Mihai Pocorschi. Ei vor fi însoțiți de percuționiștii de la Superchill și de Trouble Dance Academy, trupa care a pus stretdance-ul pe harta românească a dansului, reprezentând cu succes țara noastră la numeroase campionate internaționale.

Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, este invitată de onoare la finala selecției naționale

Artista, refugiată din infernul dezlănțuit în patria sa, va interpreta piesa „1944”, care a dus Eurovisionul la Kiev, sâmbătă, în direct la TVR.

Alex Parker & Bastien„All this love”, Andrei Petruș – „Take me”, Cream, Minodora și Diana Bucşa – „România mea”, Dora Gaitanovici – „Ana”, Gabriel Basco – „One night”, Kyrie Mendél – „Hurricane”, MØISE – „Guilty”, Petra – „Ireligios”, Vanu – „Never give up”, și WRS – „Llamame” sunt finaliștii Eurovision România 2022. Ei vor concura sâmbătă, 5 martie, în finala Selecției Naționale, când vom afla cine va reprezenta România la concursul internațional.

Alături de concurenți, pe scena de la Bucureşti vor urca reprezentanţi din nu mai puţin de şapte ţări, un număr record pentru  Finala Eurovision România: Zdob și Zdub – „Trenulețul” (Republica Moldova), Ronela Hajati – „Secret” (Albania), Vladana – „Breathe” (Muntenegru), We Are Domi – „Lights off” (Cehia), Andrea – „Circles” (Macedonia de Nord), Stefan – „Hope” (Estonia) și Intelligent Music Project – „Intention” (Bulgaria).

Eda Marcus și Aurelian Temișan vor fi gazdele celui mai așteptat eveniment al Selecției Naționale 2022.

Bogdan Stănescu și Ilinca Băcilă completează echipa de prezentatori. Tânăra artistă va lua, din nou, pulsul emoțiilor din camera verde a Selecției Naționale, alături de concurenți, iar gazda emisiunii „Cu capu-n zori” de la TVR 1 va fi alături de jurații Eurovision România.

Evenimentul va avea loc în studioul Pangrati al Televiziunii Române, sâmbătă, 5 martie, în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova, TVR+ și canalul de Youtube al TVR, de la ora 21.00.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a semifinalei cu numărul 2.

CITEȘTE ȘI: Ucraineanca Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, invitată de onoare la finala selecției naționale

Foto: TVR