Evanescence și Guns N’ Roses au încheiat festivalul Rock The City (Poze)

De: Gabriela Voicu / 02.07.2012, 18:10
Festivalul Tuborg GreenFest powered by Rock the City s-a desfășurat la complexul Romexpo din București, între 29 iunie și 1 iulie.

Festivalul Rock the City s-a încheiat cu un show de trei ore susținut de Guns N’ Roses. Acesta a inclus hituri precum „Welcome to the Jungle” și „Paradise City”, dar și coveruri după piese semnate Pink Floyd.

Trupa, al cărei lider este Axl Rose, a venit a doua oară în România, după ce, în 2010, a fost huiduită pentru că a urcat pe scenă cu întârziere de două ore. Nici de aceasta data ei nu au fost punctuali. La jumătate de oră după 20.00, trupa dadea semne ca își începe concertul.

Au urmat trei ore cu Guns N’ Roses, in care am vazut un Axl Rose mai în formă decât in 2010, schimband palarii pe fundalul unor riff-uri „supărate”. Show-ul a inclus artiști invitați, hituri și solo-uri din diferite zone muzicale, efecte pirotehnice și multă fantezie. În show s-au succedat DJ Ashaba – solo de chitară, „Sweet Child O’ Mine”, „Another Brick in the Wall”, cu Axl cantand la pian, „November Rain” și Bumblefoot care a cântat „Glad to Be Here”.

Deja era ora 23.00 și trupa nici măcar nu ajunsese la bis-uri. După „Knocking on Heaven’s Door” și „Night Train”, ei s-au întors pentu un bis care a durat până la 23.30 și care s-a încheiat cu „Patience” și „Paradise City” – ultima piesă fiind acompaniată, pe final, de efecte pirotehnice și confeti roșii.

Amy Lee, Evanescence

Înainte de show-ul formației Guns N’ Roses au urcat pe scenă membrii trupei Evanescence, care au avut unul dintre cele mai bune show-uri din festival. Amy Lee a ținut să mulțumească de mai multe ori publicului român. Ea s-a așezat la pian pentru „Lithium” și „My Immortal”, a arborat steagul României lângă pian și in final a cântat piesa „Bring Me to Life”, pentru ale carei filmari trupa a venit in Bucuresti.

Anterior, scena le-a apartinut celor de la Ugly Kid Joe. Solistul trupei, Whitfield Crane, s-a plimbat cântând prin Golden Circle, alături de bodyguarzi. Ajuns înapoi pe scenă, acesta a și încercat să se înțeleagă cu autohtonii, citind câteva expresii în limba română de pe o hârtie.

Ultima zi de Rock the City, care a avut loc de vineri până duminică, la complexul Romexpo din Capitală, a mai inclus concertele trupelor Within Temptation și The Cult.

După ce prima zi a festivalului Rock the City a fost dedicată în mare parte trupelor românești – Timpuri Noi, Luna Amară și Celelalte Cuvinte, culminand cu show-ul germanilor de la Heaven Shall Burn, a doua zi a evenimentului i-a adus din nou în fața publicului autohton pe Soulfly și Lacuna Coil, care s-au simțit ca acasă. Cei de la Machine Head au urcat în premieră pe scena și au aprins atmosfera la finalul programului. Sweet Savage, Saxon, Soulfly si Black Label Society au fost si ei la inaltime. Ziua a doua a festivalului Rock the City trebuia să includă și trupa Godsmack, însă artiștii și-au anulat concertul, din cauza unor probleme de sănătate ale solistului.