Ewan McGregor va juca rolul faimosului alpinist George Mallory în filmul „Everest”, al regizorului Doug Liman

De: Nicoleta Lepădatu / 17.06.2021, 06:49
Ewan McGregor va juca rolul faimosului alpinist George Mallory în filmul „Everest”, al regizorului Doug Liman

Ewan McGregor se pregătește de o nouă apariție remarcabilă pe marile ecrane. Actorul din „Războiul Stelelor”, „Trainspotting” și „Halston” va juca rolul faimosului alpinist britanic George Mallory, în thrillerul de aventură „Everest”, al  regizorului Doug Liman („The Bourne Identity” și „Edge of Tomorrow”) cu un scenariu scris de nominalizatul la Oscar Sheldon Turner („Up In the Air”). Sam Heughan („Outlander”, „The Spy Who Dumped Me”, „Bloodshot”) și Mark Strong („1917”, „Cruella”) vor face, de asemenea, parte din distribuție.

Filmul este inspirat din romanul „Paths of Glory” al autorului englez Jeffrey Archer și acțiunea se desfășoară în 1921, când Muntele Everest a rămas ultima mare provocare neînvinsă de pe planetă. Mulți și-au sacrificat sănătatea și adesea viața în încercarea de a ajunge pe legendarul său vârf. Mallory (McGregor) a fost ales de arogantul Arthur Hinks (Strong) de la Royal Geographic Society pentru a face imposibilul. După Primul Război Mondial, imperiul britanic care dispărea treptat este disperat după o victorie restaurativă, dar pentru Mallory și rivalul său, excentricul australian George Finch (Heughan), provocarea Everestului nu are nicio legătură cu patriotismul, ci este un test al sinelui.

Urcând fără oxigen la înălțimi pe care nici măcar avioanele nu le pot atinge, încercările succesive ale lui Mallory de a face summit-ul devin o obsesie care consumă totul. Acesta ajunge să-și abandoneze soția și pe cei trei copii pentru luni întregi, să renunțe la job și să-și împingă corpul la limitele rezistenței umane. Everest devine un adevărat monstru pentru Mallory, urcarea sa de 45 de grade către vârf este un amestec inuman de amețeală și tensiune, care distruge nervii și necesită toată neînfricarea și îndrăzneala. Îi ia totul din motive pe care abia le poate articula: pentru că este mai măreț decât el, este ultima parte goală a hărții și, așa cum spune el, pur și simplu – „pentru că este acolo”.

Filmările pentru „Everest” vor începe în Anglia și Italia în ianuarie 2022.

CITEȘTE ȘI: Ewan McGregor va debuta ca regizor

„T2 Trainspotting”, după 20 de ani. Alege-ţi viitorul! – VIDEO

Foto: Profimedia images