Examinatorii auto vor fi testati anual printr-o proba scrisa si una practica

Apropo.ro / 05.10.2011, 11:45
Examinatorii auto vor fi testati anual printr-o proba scrisa si una practica
Examinatorii care participa la testarea pentru obtinerea permisului auto vor fi examinati anual printr-o proba scrisa si una practica.

„Fiecare examinator este evaluat anual privind modul de indeplinire a atributiilor de serviciu. Evaluarea anuala se efectueaza la locul de munca al examinatorului, de ofiteri specialisti ai DRPCIV anume desemnati de catre directorul acestei institutii. Directorul DRPCIV poate imputernici si pe seful serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor pentru efectuarea evaluarii anuale”, se arata in proiectul de ordin al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) privind formarea, evaluarea, examinarea, atestarea si controlul examinatorilor care perticipa la desfasurarea examenelor practice pentru obtinerea permisului de conducere.

La evaluarea anuala examinatorii vor sustine un test scris si o proba practica pentru verificarea competentelor pe care trebuie sa le aiba acestia.

Examinatorii au dreptul la o reevaluare, dupa 30 de zile calendaristice, insa daca vor fi respinsi si de aceasta data, vor fi nevoiti sa sustina examenul pentru un nou atestat.

In urma testelor, daca vor fi declarati „respinsi” de doua ori consecutiv, acestia vor trebui sa absolve din nou cursurile pentru atestatul de examinator, potrivit unui ordin al MAI.

Citeste mai multe detalii despre noul proiect referitor la examinatorii auto, pe Mediafax