Exclusiv: Accent pe Istorie, cu Mihaela Simina, la Digi FM

De: Ana Obretin / 30.09.2021, 16:03
Exclusiv: Accent pe Istorie, cu Mihaela Simina, la Digi FM

Mihaela Simina pune „Accent pe Istorie” cu o nouă rubrică originală, care își propune să spună istoria altfel, așa cum nu învățăm în manualele de la școală, de luni, la Digi FM.

De cele mai multe ori, atunci când se vorbește despre cărțile de istorie, reperul o reprezintă manualele greoaie de la școală, unde sunt prezentate războaiele, tiranii și marii conducători, odată cu istoria națiunii. Dar Istoria poate fi și altfel. Istoria este, de fapt, surprinzătoare. E nevoie doar de pasiune, informații temeinice și darul de a povesti celorlalți, potrivit unui comunicat remis Apropo de Digi.

Cu Mihaela Simina, la Digi FM, se pune „Accent pe Istorie” altfel. De exemplu, ascultătorii vor afla secretele ciocolatierului Mariei Antoaneta sau cum a ajuns cafeaua la Viena. Tot Mihaela va povesti cum istoria era să nu mai continue în cazul Crizei rachetelor din Cuba, prin ce aventuri au trecut Fitzgerald și Hemingway în barul de la Ritz, sau cum sunau uneori probele de microfon ale lui Ronald Reagan.

„Istoria este și altceva decât poate suntem obișnuiți să credem. De fapt, cred că poate fi mai ales altceva. Istoria poate surprinde. Istoria poate inspira. Și, da, când nici nu te aștepți, îți poate pune și un zâmbet pe buze. Îi trebuie un PR bun. Un accent interesant. Îi trebuie vocea potrivită. Este ceea ce vom încerca să facem cu rubrica Accent pe Istorie”, explică Mihaela Simina.

Emisiunea realizată de Mihaela Simina poate fi ascultată în fiecare luni, miercuri și vineri.

CITEȘTE ȘI: Sezon nou, la Digi FM, din 6 septembrie

MNIR, în noua serie „Lunea la Muzeu”, la Digi World

Foto: Digi