Exclusivitate! Parazitii: „Pierdem bani din cauza CNA!”

De: Dragos Tanase / 11.01.2008, 12:40
Exclusivitate! Parazitii:
FreakaDaDisk (Parazitii) declara, in exclusivitate pentru Apropo.ro, ca trupa pierde bani din cauza cenzurii CNA.

FreakaDaDisk, component al trupei Parazitii, a spus – in exclusivitate pentru Apropo.ro – ca s-a saturat de povestea cu cenzurile din partea CNA, mai ales ca atat el cat si colegii lui pierd bani. “Noi facem un videoclip, pe care cheltuim o gramada de bani, si apoi ne trezim ca este cenzurat”, considera Freaka.

“In acest sens, am realizat un clip mult mai ieftin si mai simplu pentru noua piesa Mesaj pentru Europa (a trupei Parazitii – n.r.), pentru ca asteptam, si in acest caz, cenzura CNA”, a adaugat artistul hip-hop.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a luat decizia interzicerii difuzarii videoclipului "Cheia de sub pres", semnat Ombladon, din cauza imaginilor care prezinta numeroase violente domestice si a versurilor care instiga la asa ceva.

In viziunea membrilor CNA, "in videoclip sunt prezentate imagini cu un continut violent. Interpretul sparge si arunca pe podea diverse obiecte din casa si o agreseaza pe tanara (o impinge si chiar o arunca pe podea). De asemenea este folosit un limbaj vulgar si injurios cu caracter violent, precum: imi rupi inima, o sa-ti rup capul, daca aveam pistol il descarcam in tine, nu ezitam sa te omor. Membrii Consiliului considera ca un astfel de mesaj poate avea efecte negative asupra dezvoltarii copiilor, pentru care femeia, in calitatea ei de mama, reprezinta un simbol al dragostei si un obiect asupra caruia iti poti revarsa furia prin violenta si limbaj injurios. CNA apreciaza ca fiind inacceptabila promovarea prin intermediul televiziunii si a radioului a unor productii audiovizuale in care femeia este pusa in situatii injositoare si expusa unor agresiuni fizice, psihice si verbale din partea barbatului".

Ombladon a pus deja punct “scandalului” si nu mai ofera detalii si declaratii pe marginea acestei decizii.

"Cheia de sub pres" este al doilea single de pe cel mai recent album intitulat "Cel mai prost din curtea scolii", material ce va primi “Discul de aur”, din partea Casei de discuri producatoare, pentru mai mult de 10.000 de unitati vandute.