Exemplar rar Mercedes-Benz 540K Special Roadster, scos la licitație

De: Gabriela Voicu / 17.08.2012, 12:30
Exemplar rar Mercedes-Benz 540K Special Roadster, scos la licitație
Una dintre cele mai rare mașini din lume, un Mercedes-Benz 540K Special Roadster din 1936, va fi scoasă la licitație, în California, SUA.

Un Mercedes-Benz 540K Special Roadster din 1936 este una dintre cele mai rare mașini din lume și va fi scoasă la licitație în California, de Casa Gooding & Co., în cadrul Pebble Beach Concours d’Elegance.

Cunoscută drept „Von Krieger Special Roadster”, fiind construită înaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial, mașina a fost favorita baroanei Gisela von Krieger, care a păstrat-o și a îngrijit-o ani la rând.

Mercedes-Benz 540K Special Roadster

Un reprezentant al casei de licitații estimează că automobilul deținut în prezent de afaceristul Lee Herrington din New Hampshire va fi vândut pentru cel puțin 10 milioane de dolari, fiind posibil să surclaseze suma-record de 16.4 milioane $ pentru o mașină vândută la licitație (Ferrari 250 Testa Rossa din 1957).

Mercedes-ul este unul dintre cele 12 automobile de acest tip rămase în lume și „îndeplinește toate așteptările în ceea ce privește o mașină clasică”, potrivit lui Leslie Kendall, curator al Muzeului Petersen Automotive din Los Angeles. „E puternică, e superbă, e rară și e scumpă”, a adăugat Kendall.