Exerseaza pentru mers de felina!

Apropo.ro / 01.06.2006, 13:16
Exerseaza pentru mers de felina!
Mai înalta, mai slaba, mai sexy – tocurile înalte îți pot îndeplini în doi timpi și 12 centimetri dorința de a arata senzațional. Daca alegi pantofii trendy, asorteaza-i cu cateva exerciții la sala de gimnastica. Nici nu-i vei simți în picioare! Se pare ca

Mai înalta, mai slaba, mai sexy – tocurile înalte îți pot îndeplini în doi timpi și 12 centimetri dorința de a arata senzațional. Daca alegi pantofii trendy, asorteaza-i cu cateva exerciții la sala de gimnastica. Nici nu-i vei simți în picioare!

Se pare ca pasiunea pentru tocuri este veche de mii de ani. Primii care le-au atașat la cateva curele din piele au fost egiptenii. Poate ca ar fi renunțat la idee, daca ar fi știu ca astazi tocul stiletto da batai de cap multor femei. Practic, una din cinci se plange de dureri cauzate de pantofi. Designerii încearca sa rezolve problema și propun în ultima vreme tocuri mai groase, mai scurte și mai stabile. Noile modele vin în întampinarea studiilor ortopezilor americani, care pledeaza pentru alegerea pantofilor ale caror tocuri nu depașesc doi centimetri. Totuși, socoteala din studii nu se potrivește întotdeauna cu cea de la mall-ul preferat.

Tocuri înalte doar cu sport
Nu de puține ori, cazi prada ispitei și reducerilor, mai ales daca tocurile înalte sau foarte înalte fac parte din arsenalul frumuseții tale. Așa ca, daca te-ai îndragostit de o pereche de pantofi cu tocuri amețitoare și vrei sa-i ai cu orice preț, ține cont și de recomandarile ortopezilor: un pantof sanatos trebuie sa aiba un pic de spațiu între varful degetului mare și varful pantofului, precum și între varful degetului mare și partea de deasupra sa.

În plus, fa un pic de loc și sportului în viața ta. Chiar mai mult, daca vrei sa reziști o zi întreaga fara crampe musculare și fara sa simți ca-ți iau talpile foc. Așadar, 60 de minute de exerciții fizice special destinate musculaturii picioarelor (aceasta reprezinta 60% din totalul masei musculare) sunt mai mult decat binevenite pentru a rezista pe tocuri toata ziua.

În topul exercițiilor, conduc detașat cele pe cross trainer (lucreaza mușchii coapselor și bazinul), cele pe stepper (lucreaza gambele și mușchii fesieri), deschiderile la aparat cu paletele în exterior (lucreaza mușchii din exteriorul piciorului și mușchii fesieri), închiderile la aparat cu paletele în interior (lucreaza musculatura din interiorul coapsei), ridicarile și coborarile (lucreaza gambele) și fandarile (lucreaza gambele și mușchii fesieri).

Sfatul specialistului
Adriana Nicolae – antrenor de fitness, World Class, București

Pentru ca picioarele sa arate impecabil în timp cat mai scurt, Adriana recomanda eliminarea din dieta a sarii și a fainoaselor. Rezultatele antrenamentului special pentru picioare apar dupa 6-8 saptamani și trebuie facut o zi da, o zi nu.

Ce se intampla Doctore?