Exfoliere. Peeling. Gomaj. Trei acţiuni diferite, un obiectiv comun: un epilat de succes

Apropo.ro / 07.06.2018, 15:22
Exfoliere. Peeling. Gomaj. Trei acţiuni diferite, un obiectiv comun: un epilat de succes
Exfolierea are rolul să îndepărteze celulele moarte de la suprafaţa pielii şi să lase locul celor noi şi sănătoase.

Peelingul se bazează pe un produs care face o exfoliere chimică (cu acizi de fructe, enzime). Gomajul constă într-o exfoliere mecanică.

De ce sunt necesare? „Întotdeauna, înainte de a fi epilată, pielea trebuie pregătită. Te întrebi de ce e neapărat nevoie? Ca să ai parte de un rezultat bun, uniform şi ca să scapi de firele de păr care cresc pe sub piele.”, ne sfătuieşte Nicoleta Ion, Trainer RICA România.

Nu uita! Gomajul se face pe pielea umedă, în timpul duşului sau imediat după. Produsul trebuie să alunece uşor, fără să îţi rănească pielea. E important de reţinut că exfolierea trebuie facută de 2-3 ori pe săptămână. Pe zonele mai uscate şi mai aspre (coate, genunchi, călcâie), este necesar să insişti pentru a obţine rezultatul dorit.

Pentru un efect plăcut, acţionează inteligent:
• Nu exfolia pielea dacă este iritată!
• Nu exfolia pielea uscată, deoarece rişti să o iriţi în mod inutil.
• Nu exfolia niciodată pielea chiar înainte de epilare. Nu este recomandabil să „cureţi” pielea cu 24 de ore înainte, deoarece se poate irita, iar epilarea ar accentua acest proces.
• O exfoliere blândă te va ajuta să obţii un bronz frumos, fără pete inestetice.
• Apelează la o perie sau la o mănuşă specială şi începe exfolierea de la picioare, în sus, cu mişcări circulare, pe suprafeţe mici. Ajungi în zona pieptului, apoi treci la spate şi închei cu braţele.

Dacă vrei o piele frumoasă şi curată, un epilat impecabil, atunci include în ritualul tău de frumuseţe exfolierea.

 

Tags: