Există oameni alergici la… efort fizic

De: Gabriela Voicu / 03.10.2013, 16:00
Există oameni alergici la... efort fizic
Te mănâncă pielea când mergi pe bicicletă, când alergi sau când ridici greutăți? E posibil să fii alergic la... efort fizic.

Te mănâncă pielea când mergi pe bicicletă, când alergi sau când ridici greutăți? E posibil să fii alergic la… efort fizic.

Este cu siguranță una dintre cele mai bizare alergii și le poate da mari bătai de cap celor afectați. 

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Urticaria colinergica este o afecțiune care apare în condițiile în care crește temporar temperatura corporală, cum ar fi după băi fierbinți, efort fizic, febră sau stres. Este o formă de urticarie care are legătură cu procesul de reglare a temperaturii corporale. Boala este caracterizată prin apariția unor erupții roșii la nivelul pielii, adesea pruriginoase.

Se disting urticariile acute, care nu durează decât câteva ore, și urticariile cronice, care persistă mai mult de trei luni. Cei afectați simt nevoia să se scarpine permanent, până când își distrug pielea, iar în cazuri severe de alergie apar șocul anafilactic și decesul.

Unele persoane se confruntă cu această afecțiune când aleargă și de obicei o pot controla cu antihistaminice. Alții fac alergie când urcă pe scări sau când practică exerciții fizice.