Exorciștii din Epureni

De: Dragos Tanase / 06.06.2012, 15:30
Exorciștii din Epureni
În timp ce Cristian Mungiu lua premii la Festivalul de Film de la Cannes, în localitatea vasluiană Epureni avea loc un miracol. Peste noapte, mai mult de jumătate din oamenii maturi și cu putere de muncă ai satului s-au transformat în exorciști.

Până atunci, Epureniul număra în jur de treizeci și șase de exeorciști, o cifră normală pentru o așezare unde credința ocupă locul trei în preferințele oamenilor, imediat după băutură și zoofilie.

Sunt ușor de recunoscut. Mai tot timpul suspicioși, ei caută neîncetat să alunge diavolii, pe care au ajuns să-i vadă și în cele mai curate suflete. Cazul unei fetițe de patru ani, acuzată că e posedată pentru că nu s-a dezbrăcat complet în fața clopotarului Gabriel Elisei, spune multe.

Primul indiciu că în sat se petrece ceva neobișnuit a fost creșterea numărului de decese semnalate la mai mult de o sută de metri de barul „Exotic 2000”, perimetru în care s-au înregistrat peste 90% din trecerile în neființă din ultimii douăzeci de ani. Șeful de post, domnul Mirel Burhuc, a și demarat o anchetă pentru a desluși misterul. Însă după numai trei zile de investigații, el a renunțat și a trecut de partea exorciștilor.

Citește mai multe detalii despre cazul din Epureni, pe kamikazeonline.ro