Experienţă culinară cu chef Florin Dumitrescu – FOTO

De: Cristiana Trifu / 10.09.2018, 10:51
Experienţă culinară cu chef Florin Dumitrescu - FOTO
Un chef valoros ascunde multe secrete culinare, iar pentru un pasionat de gastronomie şi un fan ”Chefi la cuţite”, un curs de gătit alături de unul dintre juraţii show-ului se poate transforma într-o experienţă unică. De asta a avut parte Leonard Chiru, câştigător al concursului desfăşurat în aplicaţia „Chefi la cuţite”, ce a avut ocazia să fie ucenicul lui Florin Dumitrescu pentru o zi, în bucătărie.

Tânărul în vârstă de treizeci şi doi ani, ce lucrează ca specialist IT, a mărturisit că gătitul este o modalitate de a se relaxa după o zi grea la muncă. Această pasiune, după cum a declarat, este moştenită de la mama sa, care acum îi şi încredinţează o parte din sarcinile din bucătărie. Tocmai de aceea, Leonard a fost curios să afle cât mai multe tehnici, trucuri şi secrete de plating de la chef Florin Dumitrescu: ”Peste patru ore şi jumătate va fi pregătit să participe la >!”, a declarat juratul, cu încredere, la începutul cursului.

Ziua a început cu câteva noţiuni simple de gastronomie, ordonate într-o succesiune firească, ce stă la baza realizării multor preparate. Cu ajutorul lui chef Florin Dumitrescu, care i-a fost mentor la bancul de lucru, Leonard a pregătit întâi o supă de bază, care a putut fi folosită ulterior şi în componenţa sosurilor. De la pui crocant, legume sotate, la muşchi de vită, sau sosuri ce completează perfect frăgezimea cărnii de pe grătar, câştigătorul a învăţat în câteva ore secretele celor mai delicioase reţete: ”Dacă la finalul acestei zile ştii să faci măcar maioneză, eu sunt mulţumit!”, a glumit chef Dumitrescu.

Horeca School a fost mediul perfect pentru ca un pasionat de gătit să aibă parte de o experienţă culinară completă.  Aprovizionarea cu ingrediente proaspete din cămaraa stat la baza procesului de gătit, iar locaţia complet utilată şi prezenţa unui chef talentat au transformat întregul proces dintr-un curs culinar, într-o experienţă personalizată unică. Dacă la început Leonard Chiru a declarat că pentru el bucătăria este o simplă pasiune, spre finalul cursului s-a simţit mult mai stăpân la bancul de lucru şi a mărturisit că va lua în calcul participarea în următorul sezon al emisiunii sale preferate, ”Chefi la cuţite”.