„Explorăm Cosmosul”, de astăzi, la Discovery Channel

De: Nicoleta Nicolae / 06.02.2015, 13:00
„Explorăm Cosmosul”, de astăzi, la Discovery Channel
De la secretele găurilor negre până la lumile extraterestre, seria Explorăm Cosmosul apelează la imagini uluitoare de grafică pe computer ca să ne prezinte planete, sateliţi naturali, găuri negre, stele şi galaxii întregi, dezvăluindu-le strat cu strat, pentru a descifra mistere care învăluie originea lor şi destinul întregului Univers.

Există forme de viaţă dincolo de suprafaţa lui Marte? Ce se întâmplă când pătrunzi într-o ”gaură de vierme”? Ce se află în centrul Soarelui? Şi cum au contribuit asteroizii la modelarea sistemului nostru solar? Noua emisiune va avea premiera pe Discovery Channel, vineri, 6 februarie, de la ora 21:00.

Seria îşi propune să exploreze aceste mistere şi multe altele, secţionând roci spaţiale, decojind suprafaţa planetelor şi demontând stele din galaxiile lor, pentru a ne dezvălui secrete bine ascunse de şase minuni spaţiale: Soarele, găurile negre, asteroizii, planeta Marte, cometele şi diverse alte lumi extraterestre.

Explorând aceste peisaje cosmice unice, ne întâlnim faţă în faţă cu cei a căror misiune este să le înţeleagă cât mai bine: cercetătorii care derulează misiuni îndrăzneţe pentru a găsi răspunsurile mai multor întrebări dificile.

Aflăm astfel cum pot oamenii de ştiinţă să se folosească de dunele de nisip ca să prognozeze fenomene meteo de pe Marte, cum au creat inginerii un robot spaţial care sondează un asteroid şi aduce mostre din el pe Pământ sau cum au descoperit astronomii că într-o bună zi galaxia noastră se va ciocni de cea învecinată.

Programul prezintă lumi pe care nimeni nu le-a mai văzut până acum, iar secvenţele uimitoare de grafică şi animaţie pe computer ne ajută să vedem totul în secţiune, dezvăluind peisaje extraterestre cu peşteri fragile de lavă, mări agitate de plasmă, mine cosmice de platină şi chiar o gaură neagră, înfometată, aflată în centrul galaxiei noastre.

Mai mult, aflăm că toate aceste minuni cosmice joacă un rol surprinzător în definirea locului nostru în Univers.