Explozie de bucurie in Brazilia

Apropo.ro / 27.06.2002, 08:38
Explozie de bucurie in Brazilia
Milioane de suporteri au sarbatorit, miercuri, calificarea naționalei Braziliei în finala Cupei Mondiale din Coreea de Sud, dupa victoria, cu scorul de 1-0, obținuta în fața Turciei, în semifinalele competiției. Imediat dupa fluierul final al partidei de miercuri,


Milioane de suporteri au sarbatorit, miercuri, calificarea naționalei Braziliei în finala Cupei Mondiale din Coreea de Sud, dupa victoria, cu scorul de 1-0, obținuta în fața Turciei, în semifinalele competiției.

Imediat dupa fluierul final al partidei de miercuri, strazile din principalele orașe ale Braziliei s-au umplut de suporteri îmbracați în verde și galben, culorile echipei naționale, care dansau pe ritmuri de samba.

„Întreaga țara, care s-a cufundat într-o liniște totala în prima repriza, accentuata în cea de-a doua parte a jocului de nervozitate, a revenit la viața printr-un adevarat carnaval: petarde, fluiere, trompete, claxoane, muzica, urlete delirante”, scrie AFP.

Suporterii din Sao Paulo, unde strazile au fost pustii în timpul meciului, au invadat centrul orașului, pentru a sarbatori victoria echipei naționale, într-un zgomot asurzitor de claxoane, trompete și muzica de toate genurile.

Mii de brazilieni rezidenți în Portugalia au sarbatorit în mai multe orașe din aceasta țara calificarea echipei naționale în finala CM de fotbal. Mii de suporteri, îmbracați și pictați în culorile echipei naționale, au urmarit meciul pe un ecran uriaș instalat în centrul orașului Lisabona. Printre aceștia s-a aflat și ambasadorul Braziliei în Portugalia, Jose Gregori, însoțit de angajați ai ambasadei, precum și mulți portughezi, care au susținut Brazilia, dupa ce echipa lor naționala a fost eliminata în primul tur al competiției.

Președintele Braziliei, Fernando Henrique Cardoso, care a urmarit meciul la reședința sa din capitala Brasilia, a declarat ca tensiunea la care au fost supuși suporterii în timpul acestei partide a fost foarte mare, dar ca, în final, a meritat. „Daca vom cîștiga duminica la un gol diferența, va fi extraordinar. Meciul de astazi a fost foarte frumos. Ronaldo a facut ceea ce trebuia și sîntem mulțumiți. Nici o echipa nu poate opri Brazilia cînd joaca din toata inima”, a adaugat președintele Fernando Henrique Cardoso.

Forum: Este Brazilia, cea mai buna echipa de la CM 2002?

Sursa: www.mediafax.ro