Explozie la o fabrică din Texas soldată cu moartea a cel puțin 60 de persoane

Apropo.ro / 18.04.2013, 09:30
O explozie s-a produs în noaptea de miercuri spre joi la o fabrică de îngrășăminte din orașul West din Texas. Cel puțin 60 de persoane au murit, iar sute de persoane au fost rănite.

O explozie s-a produs în noaptea de miercuri spre joi la o fabrică de îngrășăminte din orașul West din Texas, provocând rănirea a zeci de persoane, au anunțat oficialii. Explozia s-a soldat cu 60-70 de morți și sute de răniți, conform unui post local de televiziune.

explozie fabrica texas

Bilanțul inițial a fost anunțat un post local de televiziune KWTX News, citând un oficial din cadrul serviciilor de urgență, iar informația nu a putut fi verificată imediat de AFP.

KWTX îl citează pe directorul serviciilor de urgență din West, la nord de Waco, George Smith.

explozie fabrica texas

Tommy Muska, primarul orașului West din Texas, unde a avut loc o explozie miercuri seara la o fabrică de îngrășăminte, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că încă nu știe câte persoane au fost rănite sau ucise în acest incident.

A fost de parcă ar fi explodat o bombă nucleară”, a declarat Muska pentru CNN. „Un nor mare sub formă de ciupercă. Multe persoane au fost rănite. Multe persoane nu vor fi aici mâine„, a adăugat el.

explozie fabrica texas

El a afirmat că fabrica a fost afectată de un incendiu înaintea exploziei. Cauza exploziei este încă necunoscută. Din primele informații, se pare că mai multe rezervoare cu amoniac au luat foc.  

Citește mai multe detalii despre explozia din Texas, pe Mediafax.ro