Explozie puternica langa o uzina nucleara din Iran

De: Tanase Dragos - Marian / 29.11.2011, 09:59
Explozie puternica langa o uzina nucleara din Iran
O explozie puternica a avut loc, ieri dupa-amiaza, in orasul iranian Isfahan, care gazduieste o uzina de procesare a uraniului.

Este vorba de o instalatie importanta in cadrul programului nuclear controversat al Iranului, ea aflandu-se deja sub supravegherea Agentiei Internationale a Energiei Atomice. (AIEA).

Mai multi locuitori din Isfahan au declarat pentru cotidianul britanic The Guardian ca au auzit o explozie puternica. Unul dintre ei a precizat ca deflagratia a zguduit geamurile casei sale.

Cotidianul israelian Haaretz relateaza in editia online ca, potrivit unui oficial iranian, explozia auzita la Isfahan a fost cauzata de un accident produs in timpul unui exercitiu militar si nu are nici o legatura cu instalatia nucleara aflata in apropiere.

Politicienii lumii se tem ca Iranul dezvolta o puternica forta nucleara

Politicienii lumii se tem ca Iranul dezvolta o puternica forta nucleara

Potrivit informatiilor din presa, autoritatile municipale au fost nevoite sa recunoasca producerea exploziei dupa ce mai multi locuitori au sunat la Departamentul de pompieri pentru a raporta deflagratia.

Recent, Iranul a amenintat ca va lua la tinta scutul antiracheta al NATO din Turcia, daca va fi vreodata amenintat de o interventie militara straina.

Citeste mai multe detalii despre explozia din Iran, pe Mediafax.ro!