Expozitia Salvador Dali, un mare succes

Apropo.ro / 17.07.2007, 13:32
Expozitia Salvador Dali, un mare succes
S-ar parea ca romanii sunt mari amatori de suprearealism. De cand a fost vernisata expozitia Salvador Dali la Muzeul de Arta din Timisoara, acum o saptamana, peste 1000 de oameni au venit sa admire lucrarile pictorului spaniol iar numarul vizitatorilor continua sa creasca. Reprezentantii


S-ar parea ca romanii sunt mari amatori de suprearealism. De cand a fost vernisata expozitia Salvador Dali la Muzeul de Arta din Timisoara, acum o saptamana, peste 1000 de oameni au venit sa admire lucrarile pictorului spaniol iar numarul vizitatorilor continua sa creasca.

Reprezentantii muzeului s-au declarat suprinsi de succesul pe care l-a avut expozitia in randul publicului. Acestia au estimat numarul vizitatorilor la aproximativ 200 pe zi, spunand ca nu se asteptau la o asemenea afluenta de amatori de arta. Mai mult, in perioada urmatoare s-au anuntat grupuri din diverse orase ale tarii care vor veni in Timisoara special pentru aceasta expozitie.

Pretul de intrare pentru expozitia Dali este de 10 lei. Jumatate din banii obtinuti din vanzarea biletelor raman muzeului, iar jumatate revin firmei care a intermediat legatura cu colectionarul din Luxemburg caruia ii apartin majoritatea lucrarilor si litografiilor expuse.

Manuela Stoicescu

Tags: