Expoziție cu instrumente de tortură, în București

Apropo.ro / 01.02.2012, 12:30
Cele mai înfricoșatoare instrumente de tortură vor fi expuse în cadrul unei expoziții gazduite de Palatul Șuțu, începând de mâine și până la vară.

Adevărate instrumente de tortură vor fi expuse la Palatul Șuțu din Capitală, incepând de mâine și pâna la vară. Printre acestea se numără „fecioara de fier” (preferata contesei Bathory), „leagănul lui Iuda” (unde durerea creștea la fiecare mișcare), scaunul de interogatoriu, însă nu lipsesc nici roata de zdrobit oase, măștile rușinii sau tradiționala masă de tortură. Instrumentele sunt aduse din Polonia.

instrument tortură

Toate piesele sunt originale. Aparțin unui colecționar din Polonia, Piotr Bucwkowski, iar fiecare instrument are povestea sa”, ne-a explicat Constanța Colea, șefa Serviciului de Relații Publice al Muzeului Municipiului București.

instrument tortură

Expoziția va fi deschisă până pe 10 iunie. „Poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Intrarea costă 15 lei pentru adulți, 7 lei pentru veterani de război, elevi și studenți și 3 lei pentru grupuri organizate”, a precizat Constanța Colea.