Expozitie de bijuterii de autor la Anaid Art Gallery

Apropo.ro / 03.12.2006, 14:17
Expozitie de bijuterii de autor la Anaid Art Gallery
Anaid Art Gallery verniseaza, marti, o expozitie intitulata "Extins/bijuterie si accesoriu contemporan", care reuneste creatiile unor designeri precum Carla Szabo, Kristina Dragomir si Ana Alexe. Acesta expozitie, care va fi deschisa pâna pe 15 ianuarie, va aduce bijuteriile de autor

Anaid Art Gallery verniseaza, marti, o expozitie intitulata „Extins/bijuterie si accesoriu contemporan”, care reuneste creatiile unor designeri precum Carla Szabo, Kristina Dragomir si Ana Alexe.

Acesta expozitie, care va fi deschisa pâna pe 15 ianuarie, va aduce bijuteriile de autor în afara spatiului comercial, prezentând adevarate instalatii artistice realizate din podoabe, informeaza galeria.

Expozitia propune o selectie de bijuterii realizate de tinerii designeri Ana Alexe, Angi Apostol, Carla Szabo, Kristina Dragomir, Kuki Constantinescu, Lusiana Libidov, Mihaela Tarhuna, Mihaela Zvînca si Roxana Davidescu. Acestia au fost au fost invitati în cadrul proiectului „Extins…” pentru a realiza instalatii, compozitii proprii, folosind ca suport obiectele manufacturate de ei.

Ei experimenteaza si ies dintr-un spatiu restrictiv (magazinul), propunând un laborator de creatie. O alta trasatura a proiectului este ca se îndreapta spre experimental în design-ul de bijuterie, exploatând îmbinarile dintre macrameu si plexiglas, între hârtie si metal, între piele si email, între lemn, acril, sticla, textil etc.

În zona bijuteriilor de autor sunt deocamdata putini designeri si artisti implicati în manufacturarea directa a acestui tip de bijuterii.

Bijuteria de autor contemporana îsi creeaza singura un traseu în care conotatiile de lux, privilegiu, durabilitate, exclusivism sunt lasate de o parte. În schimb îsi propune sa investigheze relatia între diferite materiale, forme, culori.

Prin intrarea lor într-o galerie de arta contemporana se produce un alt tip de validare a bijuteriilor si accesoriilor produse de designeri. Dan Piersinaru, curatorul proiectului „Extins…”, a încercat o grupare cât mai diversa la nivel de produs finit, astfel încât sa nu existe lucruri asemanatoare ca mesaj si concept.

Mediafax

Tags: