Expozitie de fotografie: Ambronay – alt sat, alta poveste

Apropo.ro / 19.07.2007, 17:22
Expozitie de fotografie: Ambronay - alt sat, alta poveste
Da, si ei traiesc la sat. Si ei se trezesc in zori ca sa-si hraneasca animalele. Si ei se duc sa munceasca sau sa-si vanda produsele in orasul vecin. Pentru toate acestea dar si pentru multe altele, si ei sunt ceea ce am putea numi tarani - sau daca preferati agricultori - tipici (atat

Da, si ei traiesc la sat. Si ei se trezesc in zori ca sa-si hraneasca animalele. Si ei se duc sa munceasca sau sa-si vanda produsele in orasul vecin. Pentru toate acestea dar si pentru multe altele, si ei sunt ceea ce am putea numi tarani – sau daca preferati agricultori – tipici (atat cat mai e ceva tipic in ziua de azi).

Numai ca, intre plivitul gradinii, ingrijitul casei si mersul la slujba de duminica, locuitorii din Ambronay – o mica asezare din estul Frantei – gasesc timpul sa-si cultive o pasiune comuna: muzica baroca.

Asa se face ca vechea abatie fondata in secolul IX, in jurul careia se ordoneaza tot satul, nu mai este doar sediul parohiei locale, cladirile din jurul bisericii gazduiesc acum un Centru Cultural cu greutate, care organizeaza unul dintre cele mai importante festivaluri de muzica baroca din Europa.

Vineri, 20 iulie, la ora 8 seara, la Muzeul Taranului Roman, in Sala Irina Nicolau, se va desfasura vernisajul expozitiei Ambronay : alt sat, alta poveste. Publicul va putea face cunostinta prin intermediul fotografiilor cu un grup de oameni obisnuiti care impartasesc o pasiune deosebita.

Expozitia este deschisa de pe 20 iulie pana pe 5 august 2007. Intrarea este libera.

Tags: