Expozitie de gravura de la Luvru, la MNAR

Apropo.ro / 06.09.2007, 10:32
Expozitie de gravura de la Luvru, la MNAR
O expoziție de gravură franceză din patrimoniul Muzeului Luvru ar putea fi organizată la Muzeul Național de Artă al României din București, la sfârșitul anului viitor. Detaliile despre organizarea unei asemenea expoziții au fost discutate


O expoziție de gravură franceză din patrimoniul Muzeului Luvru ar putea fi organizată la Muzeul Național de Artă al României din București, la sfârșitul anului viitor. Detaliile despre organizarea unei asemenea expoziții au fost discutate marți, la Paris, într-o întâlnire cu Francine Mariani-Ducray, directoarea Direcției Muzeelor Franței.

În contrapartidă, MCC a anunțat că va organiza la Luvru, în primăvara anului 2009, o expoziție de artă medievală românească.

Virgil Nițulescu și Francine Mariani-Ducray au semnat marți un aranjament administrativ, potrivit căruia România și Franța vor colabora, începând din acest an, în domeniul muzeal.

Acest acord va permite o intensificare și o diversificare a colaborării între cele două ministere în toate activitățile care privesc muzeele: parteneriate, schimburi de expoziții, metodologie de lucru, legislație patrimonială și mai ales formarea specialiștilor.

Documentul semnat acum vine după semnarea, în 2005, a Aranjamentului administrativ între Ministerul francez al Culturii și Comunicării și Ministerul român al Culturii și Cultelor cu privire la conservarea și punerea în valoare a patrimoniului. Astfel, cele două instituții vor putea iniția acțiuni de cooperare menite să acopere întreaga problematică din domeniul patrimoniului cultural.



Tags: