Expoziţie pop-up cu personajele Sofica, Leopoldina şi iepurii din Turb@

Apropo.ro / 05.11.2018, 15:01
Expoziţie pop-up cu personajele Sofica, Leopoldina şi iepurii din Turb@
Globalworth District găzduieşte în exclusivitate, până pe 16 noiembrie, lucrări semnate de ilustratoarea şi arhitecta Ioana Truşcă, într-o expoziţie pop-up curatoriată de One Night Gallery. Personajele create de artistă – Sofica, Leopoldina şi iepurii din Turb@ - pun stăpânire pe recepţia clădirii de birouri Globalworth Tower şi îşi vor spune poveştile prin instalaţii interactive, prezentate la cea de-a opta ediţie One Night Gallery, dedicată benzilor desenate.

 

 „Modul în care ne raportăm şi gândim spaţiile de birouri s-a schimbat continuu de-a lungul timpului, ţinând pasul cu nevoile noastre tot mai diverse, într-o perioadă în care linia dintre viaţa profesională şi cea personală este tot mai subţire. Un spaţiu trebuie să te inspire, să te facă să te simţi parte a unei comunităţi cu care împărtăşeşti valori comune. Şi exact asta construim cu Globalworth District, o platformă în care arta şi tehnologia conectează comunitatea din clădirile noastre şi oferă fiecăruia o experienţă unică şi personală. Continuăm această misiune cu găzduirea în Globalworth Tower a instalaţiilor prezentate la evenimentul One Night Gallery #8, într-o expoziţie pop-up ce poate fi vizitată exclusiv în clădirea noastră”, a declarat Georgiana Oltenescu, Head of Marketing & Communication la Globalworth.

Expoziţia o prezintă pe Sofica, o tânără de doar 18 ani, care în călătoria ei din Măcin în Stockholm, face o oprire în Globalworth District. Vizitatorii vor putea intra în aventura ei printr-o instalaţie interactivă realizată cu vopsea conductoare.

Leopoldina, o pisică foarte curioasă, explorează fiecare încăpere dintr-o clădire de birouri Globalworth şi îşi face apariţia la ferestre în diverse ipostaze amuzante.

Experienţa este completată de expoziţia de artă augmentată – Turb@ – care spune povestea iepurilor turbaţi, dependenţi de cărbune, care poate fi animată prin intermediul aplicaţiei Culturesc 100, disponibilă în Google Play.

Expoziţia pop-up poate fi vizitată zilnic, până pe 16 noiembrie, între orele 9:00 şi 20:00, în Globalworth Tower (Barbu Văcărescu 201).

Evenimentul face parte din Globalworth District, o iniţiativă culturală dezvoltată de Globalworth şi curatoriată de One Night Gallery. Proiectul îşi propune să promoveze tânăra generaţie de artişti români şi să aducă evenimentele culturale mai aproape de comunitate, transformând clădirile de birouri în spaţii neconvenţionale care găzduiesc şi susţin arta şi cultura. Primul eveniment din serie a avut loc între 31 iulie şi 24 august, când Globalworth Tower s-a transfomat în prima galerie de artă augmentată cu animaţii de video mapping din România, cu lucrări semnate de artistul Victor Fota. Iar în luna septembrie, clădirea Globalworth Green Court a devenit o galerie neconvenţională ce a găzduit o expoziţie stradală suprarealistă semnată de artistul urban Kitră, la cea de-a şaptea ediţie a One Night Gallery.