Extractul de curry poate preveni artrita reumatoida și osteoporoza

Apropo.ro / 06.11.2006, 12:04
Extractul de curry poate preveni artrita reumatoida și osteoporoza
Extractul de curry poate preveni artrita reumatoida și osteoporoza, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani și publicat în revista Arthritis & Rheumatism. Extractul de curcumin (sau curcuma), un pigment chimic al mirodeniei turmenic din sosurile de

Extractul de curry poate preveni artrita reumatoida și osteoporoza, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani și publicat în revista Arthritis & Rheumatism.

Extractul de curcumin (sau curcuma), un pigment chimic al mirodeniei turmenic din sosurile de curry, ar putea intra în compoziția unor medicamente care sa fie utilizate în tratarea artritei reumatoide și a osteoporozei.

Cercetatorii de la Universitatea din Arizona care au realizat acest studiu au declarat ca deși extractul poate fi utilizat în compoziția unor medicamente, consumul crescut de sos de curry nu are același efect.

Experții au indicat ca sunt necesare studii mai amanunțite înainte ca suplimentele alimentare pe baza de extract de turmenic sa poata fi utilizate în scop medicilanl.

Testele pe cobai au indicat ca cel mai eficace este un extract de turmenic din care s-au eliminat uleiurile esențiale și care conțina curcuma.

Extractul previne activarea unei proteine, NF-KB, care se atașeaza de gene și contribuie la creșterea producției de proteine inflamatoare care ataca încheieturile oaselor.

Profesorul Janet Funk, coordonatorul studiului, a indicat ca acest extract ar putea vindeca și alte boli inflamatorii, precum astmul, scleroza multipla și boala inflamatorie a colonului.

Extractul poate bloca și procesul de pierdere a masei osoase care sta la baza producerii osteoporozei.

Turmenicul este extras din radacina plantei Curcuma longa, din aceeași familie cu ghimbirul, care poate fi gasita în stare salbatica în munții Himalaya.

Mirodenia este utilizata la prepararea multor feluri de mâncare indiene și ca agent colorant în mâncarurile vestice.

Turmenicul este utilizat de secole în medicina asiatica în tratarea bolilor inflamatorii.