Extragerea Loteriei fiscale pentru bonurile din iulie va avea loc duminică, la ora 20:10

Apropo.ro / 14.08.2015, 14:00
Extragerea Loteriei fiscale pentru bonurile din iulie va avea loc duminică, la ora 20:10
Extragerea bonurilor fiscale câștigătoare pentru luna iulie se va efectua duminică, 16 august, de la ora 20:10, în studioul TV al Loteriei Române, fondul de premiere fiind de 1 milion de lei, pentru maxim 100 de câștigători, care vor fi desemnați în urma altei extrageri dacă se depășește numărul.

Duminică se va organiza extragerea din urne a bilelor care vor desemna ziua și valoarea bonurilor câștigătoare în prima etapă de selecție.

După centralizarea bonurilor câștigătoare, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată cea de a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câștigătoare, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul ministerului, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și al C.N. Loteria Română (CNLR) pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

La această extragere participă toate bonurile fiscale emise în perioada 1-31 iulie, fără a fi necesară înregistrarea prealabilă a acestora într-o bază de date.

Depunerea cererilor de revendicare se realizează începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător, alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat.

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare.

Pentru asigurarea transparenței, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP și ANAF.