Extrema dreapta poloneza vrea un Guvern fara Jaroslaw Kaczynski

Apropo.ro / 07.08.2007, 14:29
Extrema dreapta poloneza vrea un Guvern fara Jaroslaw Kaczynski
Liderul extremei drepte poloneze, Roman Giertych, se declara în favoarea mentinerii unei coalitii de guvernamânt formata din populisti si formatiunea conservatoare Lege si Justitie (PiS), dar care sa nu fie condusa de actualul premier Jaroslaw Kaczynski, relateaza AFP. Giertych,

Liderul extremei drepte poloneze, Roman Giertych, se declara în favoarea mentinerii unei coalitii de guvernamânt formata din populisti si formatiunea conservatoare Lege si Justitie (PiS), dar care sa nu fie condusa de actualul premier Jaroslaw Kaczynski, relateaza AFP.

Giertych, liderul formatiunii Liga Familiilor Poloneze (LPR), a adoptat astfel aceeasi pozitie precum presedintele partidului populist Autoapararea, Andrzej Lepper, care a preciat, luni, ca „s-a terminat” cu „premierul actual”.

Coalitia de guvernamânt este marcata de o noua criza dupa demiterea în urma cu o luna a lui Lepper din functia de ministru al Agriculturii si decizia de duminica a formatiunii sale de a se retrage din cadrul aliantiei încheiate cu partidul conservator condus de premierul Kaczynski.

Mediafax