Eye-video portabil de la Microsoft

Apropo.ro / 23.03.2004, 11:36
Eye-video portabil de la Microsoft
Microsoft creeaza dispozitive care permit vizionarea video si ascultarea muzicii in mers. Acestea functioneaza cu ajutorul dispozitivelor de calitate superioara pentru a dezvolta playere digitale bazate pe software Windows. Primele Portable Media Center vor aparea pe piata

Microsoft creeaza dispozitive care permit vizionarea video si ascultarea muzicii in mers. Acestea functioneaza cu ajutorul dispozitivelor de calitate superioara pentru a dezvolta playere digitale bazate pe software Windows.

Primele Portable Media Center vor aparea pe piata la sfarsitul acestui an. Dispozitivele sunt similare altor playere portabile create de firme din Europa precum Archos si Thomson.

In multe privinte, ideea unui „video iPod” este un progres natural de la playerele MP3. Aceasta noua generatie de dispozitive de buzunar sunt dotate cu un ecran prin care se pot viziona filme. Portable Media Center are un sistem de operare asemanator cu software-ul Microsoft desktop Media Center si foloseste Windows media. Va opera deasemenea si MP3-uri.

Se va sincroniza cu un computer Windows XP pentru a transfera muzica, video, fotografii. Un dispozitiv cu un hard drive de 40Gbyte retine 175 ore de video, 10,000 melodii sau 100,000 de fotografii. Bateria va tine destul timp pentru a viziona una dintre trilogiile de trei ore a filmului Stapanul Inelelor, sau a asculta muzica 12 ore.

Primele playere vor fi lansate in Europa de Creative si iRiver de Craciun, la pretul de 400 lire sterline. Alte companii de electronice precum Samsung, Sanyo si ViewSonic lucreaza la versiunea proprie a media playerului.

Microsoft apare pe piata playerelor video portabile cam tarziu. Firma franceza Archos comercializeaza video playere portabile din 2002. Ultimul model, AV320 a fost lansat in jumatatea anului 2003. Compania afirma ca a vandut intre 50,000-100,000 unitati in primele sase luni.

Microsoft doreste sa lanseze software-ul Windows Media Center peste tot. Este metoda lor de a obtine un fel de monopol, afirma Jean-Pierre Le Rudulier, director de vanzari, Archos. El considera gigantul software o concurenta puternica, dar intrarea pe piata de video portabile ar putea ajuta Archos. Este bine si pentru ei si pentru noi, prin faptul ca prin campaniile lor de marketing, vor familiariza acest produs, a daugat Jean-Pierre Le Rudulier.

Sursa: www.bbc.co.uk , preluat de SmartNews.