Fa-ti un fundulet de invidiat

Apropo.ro / 01.03.2002, 12:05
Fa-ti un fundulet de  invidiat
Ai visat macar o data sa ai niste fese cum vezi la carnavalul de la Rio sau ca ale lui Mister Univers? Rotunde, musculoase si tari... Vrabia malai viseaza. Poate ca ne lasam prada fantasmelor si imaginatiei cand este vorba despre aceste incantatoare "merisoare" pe care ni le-am dori si

Ai visat macar o data sa ai niste fese cum vezi la carnavalul de la Rio sau ca ale lui Mister Univers? Rotunde, musculoase si tari… Vrabia malai viseaza. Poate ca ne lasam prada fantasmelor si imaginatiei cand este vorba despre aceste incantatoare „merisoare” pe care ni le-am dori si pentru ca ele nu sunt prea la vedere.

Si apoi, barbat ori femeie, avem de-a face cu o parte anatomica la care toti se uita… Ce mai vorba, daca si pentru tine niste a avea niste fese frumoase este o ratiune „de stat”, este cazul sa pui mana sa inveti cateva exercitii simple pentru intarirea si modelarea muschilor fesieri.

Pentru inceput…

Salile si cluburile de sport si de body building, cursurile e streching si fitness ofera o mie si una de modalitati de „construire” a unor fese de vis. Noi si noi aparate, din ce in ce mai perfectionate apar pe piata. Scopul lor: sa intinda, sa intareasca, sa dezvolte muschii. Va vom explica cateva exercitii simple repartizate pe toata intinderea zilei si care se pot adopta exigentelor unei vieti active fara a necesita niste investitii materiale deosebite.
Atentie… o sa va cam intindeti.

Etapa 1: Misca-ti fundul de cum te trezesti

Pentru a nu incepe ziua brusc insa in mod eficient, veti incepe antrenamentul fesier prin cateva exercitii de streching. Aceasta practica isi propune sa tonifice muschii tragand efectiv de ei. Sculati-va din pat, pregatiti filtrul de cafea si in timp ce acesta isi face treaba, acordati-va 10 minute pentru practicarea catorva intinderi.

Trezeste-ti muschii aductori

Intindeti-va pe spate si lipiti-va bine ceafa, umerii si regiunea lombara de sol. Indoiti picioarele tinandu-le apropiate, astfel incat pulpele sa formeze un unghi drept cu coapsele. Departati incet genunchii (labele piciorelor raman lipite ca si spatele de sol) in ambele parti, spre sol. Cand simtiti ca muschii de pe partea interioara a coapselor incep sa se intinda, reveniti la pozitia initiala, ridicand in sus genunchii.

Muschi fesieri si lombari mai supli

Asezati-va cu spatele drept si picioarele departate. Piciorul drept peste coapsa stanga apoi, cu spatele drept, coborati incet bustul spre sol fara sa dezlipiti fesele. Coborati cat de jos puteti cu bratele intinse in fata. Se repeta si pe cealalta parte. Acum sunteti pregatit sa va infruntati noua zi. Nu uitati sa luati un mic dejun consistent

Etapa 2: Dezvolta-ti muschii in mijloacele de transport

Alege un mijloc de transport sportiv

Cei mai curajosi dintre voi vor opta pentru un mijloc de transport care sa puna in miscare muschii fesieri. In acest caz exista doua solutii: rolele (blade sau traditionale) care pun in miscare muschi coapselor si pe cei fesieri, dezvoltand in acelasi timp si rezistenta; bicicleta. Atentie totusi, bicicleta dezvolta in plus si pulpa de jos a piciorului. Iar niste pulpe prea musculoase nu sunt intotdeauna perfect estetice la o tanara in mini.

Daca optati pentru transportul in comun

Profitati de mersul cu metroul, uzand si abuzand de scari: un exercitiu atat de eficient pentru muschii fesieri incat a generat o practica sportiva numita „step”, pe care o puteti practica si in cluburi. Mentineti spatele drept si apasati cu putere pe calcaiul piciorului pe care va sprijiniti. Incercati sa mentineti un ritm regulat.

In picioare, in autobuz sau in mers, puteti practica usor un exercitiu discret insa nu mai putin eficace. Pentru aceasta este de preferat sa nu purtati tocuri ci o incaltaminte plata. Cu picioarele lipite, pulpele bine intinse, stati drept fara sa indoiti spatele. Impingeti pe calcai, mentinand insa picioarele pe sol.

Contractati fesele si sugeti burta. Impingeti genunchii in exterior, pulpele fiind intinse in continuare ca si cand ati vrea sa imprimati coapselor o miscare de tirbuson: trebuie sa simtiti miscarea in partea de jos a coapselor si la nivelul muschilor fesieri.

Mentineti pozitia timp de doua minute, cat face metroul intre doua statii, apoi destindeti-va respingand usor. Reluati exercitiul de indata ce metroul a plecat. Cand ati ajuns la locul de munca, luati-o tot pe scari si nu cu liftul. Puteti deasemenea practica exercitiul care consta in contractarea fesierilor, stand pe scaun cu spatele drept, cu picioarele pe sol, chiar la birou.

Etapa 3 : Seara, un joc cu mingea

Chiar daca muschii sunt deja incalziti, este bine sa incepeti printr-o sedinta de gimnastica de incalzire timp de 5 minute. Reluati de exemplu exercitiile de streching de la etapa 1. Apoi intindeti-va pe o parte, cu spatele drept, bratul intins, capul sprijinit pe acesta si picioarele intinse. Ridicati piciorul cat mai sus expirand, apoi reveniti inspirand. .

Luati o mingie de plaja si asezati-va in 4 labe, cu sprijin pe coate: mentineti antebratele si palmele intinse la sol pe toata durata exercitiului. Indoiti un picior si apucati mingea intre glezna si fesa. Puneti bratul in pozitia initiala si incepeti exercitiul. Ridicati usor genunchiul cat de mult puteti, . Coborati genunchiul.

Recunoasteti acum ca sunteti relaxat, putand profita de un somn binemeritat. Maine, va trebui sa o luati de la capat. Si nu uitati niciodata ca muschii trebuie intretinuti zilnic…

Ana Maria Tanasescu