Fa turul virtual al Ateneului Roman!

Apropo.ro / 21.12.2011, 11:00
Fa turul virtual al Ateneului Roman!
Ateneul Roman - o cladire monument istoric inclusa in patrimoniul national si cel al UNESCO, sediul primei si celei mai vechi Filarmonici din tara -, poate fi vizitat si virtual, informeaza Filarmonica "George Enescu".

Turul virtual al Ateneului Roman, disponibil la adresa: http://tur.fge.org.ro, cuprinde 30 de panorame sferice (360 de grade), de mare rezolutie si de calitate vizuala foarte buna. Turul poate fi parcurs fie trecand de la o panorama la alta, fie cu ajutorul hartii, fie cu ajutorul listei de panorame. Pe langa spatiile cunoscute publicului (foyer-ul si sala mare), pot fi vizitate si spatii mai putin accesible, dar foarte interesante (vedere panoramica de pe cladire, luminatorul interior etc).

Proiectul a fost realizat de catre agentia youngminds si echipa: Mihai Bodea – fotografie si post-procesare, Mihai Tatomir si Dragos Ionescu – dezvoltare, Alexandru Butica – design, Bogdan Taut – project management.

Constructia actualului edificiu a inceput in 1886, o parte din fonduri fiind adunate prin subscriptie publica, cu sloganul „Dati un leu pentru Ateneu„. Ateneul a fost consolidat si restaurat in perioada 2000-2004 si a fost redeschis in 2005, cu ocazia editiei a XVII-a a Festivalului International „George Enescu”.